Arsenālā šogad demonstrēs 150 filmas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā kinoforuma Arsenāls filmu atlases komisija ir beigusi darbu. No vairākiem simtiem kino ir izveidota 150 filmu kolekcija, kas Latvijas komerciālo kinoekrānu taranēs ar nedzirdētiem vārdiem.

No 16. līdz 24. septembrim Arsenāls piedāvās savu šāgada orientālo seju – filmas no Tuvajiem Austrumiem, proti, no Irānas, Kataras, Bahreinas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Izraēlas, Sīrijas, Saūda Arābijas, Jordānijas, Omanas, Jemenas, Irākas, Turcijas, Kuveitas un Libānas.
Vēl būs Baltijas valstu kino konkursskate un speciālās programmas, ieskaitot amerikāņu pagājušā gadsimta 60. un 70. gadu filmas. Kā arī daudzas citas filmas (Kanāda, Ķīna, Brazīlija, Peru, Austrālija, Meksika, Koreja, Japāna) nemaz nerunājot par speciāliem notikumiem.

Arsenālu šogad veidoja Valentīna Freimane (kino zinātniece), Jānis Putniņš (režisors), Anita Uzulniece (kino kritiķe), Sergejs Timofejevs (dzejnieks), Dmitrijs Rancevs (kino kritiķis), Šarlote Līduma (Arsenāls), Sonora Broka (Arsenāls) un Augusts Sukuts (Arsenāls).

Atlases komisiju koordinēja Liene Hapanioneka (Latvija/Bahreina).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu