Interesanti skaitļi un fakti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Pasaulē notiek interesantas lietas un tiek veikti pavisam neticami pētījumi un aprēķini, par kuriem ikdienā neiedomājamies. Lūk, daži no tiem.

Dienas laikā cilvēks sper aptuveni 9000 soļu.

Ķīniešu valodā «juaņa» nozīmē ikvienu naudas vienību, tā, piemēram, dolārs ir «mei juaņa».

Amerikas pilsētā Tombstonā vīriešiem un sievietēm, kas vecāki par 18 gadiem, aizliegts smaidīt, ja viņiem trūkst vairāk par vienu priekšzobu.

Vinstona Čērčila senči pa mātes līnijas bija indiāņi.

Ja sieviete gatavojas radikāli mainīt savu matu krāsu, tad pastāv ļoti liela iespējamība, ka viņa ir neapmierināta ar savu partneri. Sievietes, kuras dod priekšroku rudai krāsai un tās nokrāsām, ir vairāk noskaņotas uz laulību pārkāpšanu nekā blondīnes vai visspilgtākās brunetes.

Japānā vairāk nekā 25 tūkstoši cilvēku ir 100 gadu veci vai vecāki. To vidū ir 85 procenti sieviešu. Pēdējo piecu gadu laikā simtgadīgo japāņu skaits ir palielinājies divas reizes. Tiek paredzēts, ka līdz 2050. gadam šāda vecuma cilvēku skaits sasniegs gandrīz miljonu.

Lī Hārvija Osvalda, kurš tika turēts aizdomās prezidenta Kenedija nogalināšanā, līķa birka 1992. gadā tika pārdota izsolē par 6600 dolāriem.

Kanādas pilsētas Monreālas varas iestādes ir piespriedušas baznīcai 150 dolāru lielu naudas sodu. Dievnams nopircis sev elektronisko tablo, kas uzstādīts pie ieejas baznīcā un ir ieprogrammēts tā, lai rādītu citātus no Bībeles. Vietējie birokrāti ir nonākuši pie secinājuma: ja tablo, tātad — reklāma — un momentāni izrakstījuši soda kvīti par nelicencētu reklāmas vietu. Savukārt baznīcas apmeklētājiem — tieši pretēji — baznīcas kalpu ideja patīk, jo beidzot var izlasīt kaut ko vērtīgu, nevis tikai par līdzekli pret blaugznām.

Vācijā mazdārziņu īpašnieki zemeņu nogatavošanās laikā periodiski redzamā vietā noliek grozu ar svaigām ogām. Tas tiek darīts tāpēc, lai novērstu vagu izbradāšanu, ko rada bezmaksas vitamīnu tīkotāji.

Aknas vislabāk izkliedē alkoholu starp pulksten 18 un 20. Tas ir arī labākais laiks ugunsdzērienu lietošanai.

Miegā krāc 48 procenti vīriešu un tikai 22 procenti sieviešu.

Senie grieķi uzskatīja, ka zēni aug vēdera labajā pusē, bet meitenes — kreisajā.

Saskaņā ar UNESCO ziņojumiem vistīrākais ūdens ir Somijā, tad seko Kanāda un Jaunzēlande. Septīto vietu šajā sarakstā ieņem Krievija.

Pateicoties gravitācijai, cilvēks sver nedaudz mazāk, kad Mēness atrodas zenītā.

Amerikā ir par 70 procentiem lielāka iespējamība nomirt dzemdību laikā nekā Eiropā.

Cilvēkam, kurš raud, darbojas 43 sejas muskuļi, bet tam, kurš smejas, tikai 17. Tādā veidā smieties ir enerģētiski izdevīgāk nekā raudāt.

No 1856. līdz 1859. gadam 15 Krievijas guberņās notika antialkohola sacelšanās. Sacēlusies tauta gruvešos pārvērta 260 spirta brūžus un citu alkoholisko dzērienu ražotnes. Cara valdība, kurai piederēja alkohola ražošanas monopols, tajā saskatīja draudus savām interesēm, tāpēc sacēlušies tika pakļauti smagām represijām. Tika arestēti 111 tūkstoši zemnieku. Par dalību antialkoholiskajās sacelšanās 780 organizētāji tika nodoti kara tiesai, sodīti un nosūtīti uz Sibīriju.

Skūpsts simbolizē dvēseļu apmaiņu starp jaunlaulātajiem. Senie romieši skūpstījās arī gadījumos, kad tika noslēgti vērienīgi darījumi. Tieši skūpsts darījumam piešķīra juridisku spēku. Labi, ka mūsdienu pasaulē šajā gadījumā ir pietiekami tikai ar rokasspiedienu.

Tradicionālajās indiešu kāzās nav baltas kleitas. Līgava šeit nēsā sari, turklāt kāzās tā ierodas, tērpusies sari, ko sagatavojuši viņas vecāki, bet prom dodas, tērpusies sari, ko uzdāvinājis līgavainis.

Ļaunu joku ar sievietēm ir izspēlējis kāds Eiropas laikraksts. Izdevums nācis klajā ar trīs melniem taisnstūriem pirmajā lappusē. Paskaidrojumā bija teikts, ka laikraksta īpašniecēm tiek veikta loterija: jānoskrāpē aizsargājošais slānis un jāpaosta papīrs zem tā. Ja aromāts visos trīs gadījumos sakritīs un tiks pareizi nosaukts, uzvarētāja saņems šā parfīma ražotāja produkcijai 80 procentu atlaidi visa mūža garumā. Vājais dzimums ļoti uzcītīgi skrāpēja, bet kā vēl ostīja!

Oda dzelonis galā ir nošķelts tāpat kā medicīniskās šļirces adata. Turklāt tas ir it kā ievietots futrālī no lūpām. Dzeloņa spiediens uz ādu brīžiem pārsniedz vagona spiedienu uz sliedēm, bet sliedes ir cietas un āda elastīga, tāpēc odiem palīdz zobainie žokļi, kas ādu pārgriež kā zāģis.

Interesants gadījums notika XIX gadsimta beigās Rostovā. Pilsētas galva apmeklēja vietējā teātra izrādi. Jau pēc pirmās ainas viņš izskrēja uz skatuves, sāka kliegt un lamāt aktierus, ka izrāde sacerēta speciāli pret viņu. Augsto ierēdni centās pārliecināt, ka izrādi apstiprinājis pats imperators un ka tā ir sarakstīta nepavisam ne par Rostovas gubernatoru. Taču nekas nelīdzēja — viņš par aktieriem iesniedza sūdzību. Tajā vakarā tika izrādīta Nikolaja Gogoļa luga «Revidents».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu