Meklēju orgasmu! Neizdzēšamās ķermeņa trīsas. 2.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Knāķis

Četras draudzenes. No skata — glītas, veiksmīgas sievietes vecumā pēc 30. Nezinātājs nepateiktu, ka viņas kaut kas nomāc, taču problēma bija! Viņas satikās, lai runātu par pazudušo orgasmu, sen nebaudīto dzimumapmierinājumu.

Pārslas stāsts

Pārslas (31 gads, lietvede) gadījums pārējas draudzenes reizē gan šausmināja, gan uzjautrināja. 16 gadu vecumā viņa bija pārdzīvojusi notikumu, kas atstāja neizdzēšamas pēdas liktenī. Viņa tika izvarota. Lai gan dzimumakts notika, meitenei negribot, viņa no tā guva milzīgu seksuālu apmierinājumu. Kopš tās dienas viņa nespēj vienaldzīgi noraudzīties uz vīriešiem — viņa stipro dzimumu redz tikai zem jostasvietas.

Pārslai ir trīs bērni, katrs no sava vīrieša, bet viņa tik un tā atrod laiku un iespēju domāt vienīgi par seksu. Kolēģi reizēm smej: Jāņos vai kādos citos saietos pie dabas krūts viņi vēl nav pārmijuši pat pāris vārdus, bet Pārsla jau paspējusi atdoties svešam vīrietim.

Ar savu dzīvesveidu Pārsla nebūt nav apmierināta, viņa labprātāk dzīvotu normālas sievietes dzīvi, bet ķermenis diktē savus noteikumus. Pārsla vēlas sajust to, ko izbaudīja savos jaunības gados, diemžēl neviens no neskaitāmajiem vīriešiem viņai nav spējis to dot. Pārsla joprojām cer reiz atkal sajust tās ķermeņa trīsas, ko tik ilgu laiku nav spējusi aizmirst.

Padoms Pārslai: meklēt atbilstošu partneri vai psihoterapeita palīdzību

D. Balodis: Izvarošana ir smaga psiholoģiska un fiziska trauma, kas var atstāt sekas uz visu cilvēka dzīvi. Daudzie seksuālie sakari var liecināt par naidīgumu pret pretējo dzimumu, zemu pašnovērtējumu, atkarību no seksa. Atkarība no seksa ir tieši tāda pati atkarība kā no alkohola un narkotikām. Šādos gadījumos noteikti vajadzīga speciālistu (seksologu, psihoterapeitu) palīdzība. Turklāt Pārslai piemīt personības īpatnība, kad ciešanas un pazemojums rada baudu — mazohisms.

 A. Vāvere: Atmiņas laika gaitā tiek idealizētas, līdz ar to Pārsla nespēj gūt baudu un apmierinājumu normālās attiecībās. Pusaudžu gados gūtā seksuālā pieredze balstīta uz vardarbību, un arī pieaugot Pārslas seksuālās vēlmes ir fiksējušās uz sadomazohistiskām attiecībām. Attiecības, kurās nav vardarbības komponentes, Pārslai nesniedz baudu. Šādas situācijas risināšanai būtu jāatrod partneris ar sadomazohistiskām vēlmēm vai arī jāmeklē psihoterapeita palīdzība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu