Stresa dēļ pazūd orgasms. Ko nu? 4.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Četras draudzenes. No skata — glītas, veiksmīgas sievietes vecumā pēc 30. Nezinātājs nepateiktu, ka viņas kaut kas nomāc, taču problēma bija, un tā skrāpējās kaut kur dziļi klēpja iekšienē kā nervozs kaķis, kuru neviens nepaijā, tāpēc tas aizmirsis murrāt... Viņas satikās, lai runātu par pazudušo orgasmu, sen nebaudīto dzimumapmierinājumu. Šodien — Valdas stāsts.


Valdas stāsts

Arī Valdai, pēc būtības kaislīgai, taču pārlieku emocionālai sievietei, pēdējā laikā dzīves notikumi sagriezušies tādā virpulī, ka viņa... pazaudējusi orgasmu. Atzīšanās pār sievietes lūpām nenāk viegli, diemžēl tā nu tas ir — orgasmu viņa vairs nejūt.

Nesen Valda ar vīru nolēmuši iegādāties jaunu dzīvokli. Aizgājuši uz banku, lai sarunātu par aizdevumu, saņēmuši parāda nomaksas grafiku turpmākajiem 20 gadiem. Vakarā, kārtīgi izpētot summas, kas tuvāko gadu laikā būs jāmaksā, Valda burtiski sabrukusi, bet — neko darīt! — dzīvoklis vajadzīgs.

Nu viņi dzīvo tik taupīgi, ka liedz sev pat paēst kārtīgas pusdienas — ņem uz darbu mājās izvārītās putras. Valda uzņēmusies arī dažādus papildu darbus, lai tikai vairāk varētu nopelnīt un ātrāk dzēst dzīvokļa kredītu. Vakaros viņa mājās pārrodas tik pārgurusi, ka vienīgā apzinātā vēlēšanās — ātrāk tikt līdz gultai. Un ne par kādām seksuālām attiecībām ar vīru pat nevēlas domāt.

Vīrs, labi zinādams Valdas kaislīgo dabu, vakaros ir mēģinājis sievu iekārdināt un uzbudināt, taču velti — Valda vairs neko nejūt. Viņa tikai domā par tiem daudzajiem gadiem, kas vēl palikuši līdz parāda dzēšanai.

Padoms Valdai: plānot dzīvi, atrodot laiku seksam!

Sarunas: Kā Valdai atgūt kaisli attiecībās?

D. Balodis: — Valda ir nevis pārlieku emocionāla, bet nedroša par sevi, trauksmaina, viņa nespēj uzticēties un ticēt sev un apkārtējiem, arī savam vīram. Tāpēc jaunas dzīves situācijas izsauc neadekvātas reakcijas, kuras cilvēks pats nespēj kontrolēt. Savā iekšējā būtībā šādi cilvēki ir ļoti vientuļi un dziļi nelaimīgi.

Cik gan labs sekss var būt vientuļam cilvēkam? Kvalitatīvam seksam nepieciešams, lai abi partneri to vēlētos, lai abi pietiekami labi fiziski justos (nebūtu noguruši, slimi, uztraukti par citām lietām), lai būtu pietiekami daudz brīva laika un netraucētu citi. Tāpēc intensīvs darbs, garas darba stundas, saspringts dienas režīms, nepadarīti mājas darbi, mazi bērni, nepatikšanas darbā neuzlabo seksuālo attiecību kvalitāti. Ko darīt? Kopā ar partneri izplānot savu laiku un dzīvi tā, lai varētu īstenot tos ieteikumus, ko minēju sākumā. Runāt ar partneri par tām grūtībām, ar ko saskāries dienas laikā, pretī saņemot partnera izpratni.

A. Vāvere: — Valda ir intraverta sieviete, kurai trūkst prasmes izvērtēt un atšķirt primāri svarīgos jautājumus no otršķirīgajiem. Šķiet, materiālās vērtības Valdai ir daudz nozīmīgākas par garīgajām. Kā to mainīt? Valdai nepieciešama profesionāla psihoterapeita palīdzība. Pašai mainīt savu attieksmi un skatījumu uz dzīvi būs grūti — nepieciešams, lai Valda uz to paraudzītos no citiem skata punktiem; tas ļautu izvērtēt, kā dzīvot tālāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu