Galviņš uz Čehiju, Cipulis - uz Zviedriju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokejisti aktīvi turpina meklēt jaunas darba vietas. It sevišķi tas sakāms par pērnās sezonas valsts čempionu HK «Rīga 2000» līderiem. Tā Guntis Galviņš uz pārbaudes laiku pievienojies Karlovivari «Energie», bet Mārtiņš Cipulis - Jevles «Brynäs».

Aizsargs Galviņš (20) uz mēnesi ilgu pārbaudes laiku pievienojies Čehijas Ekstralīgas komandai Karlovivari «Energie».

Klubam pārbaudīt jauno un ļoti talantīgo aizsargu ieteica vēl pērn Galviņa kluba biedrs, bet nu HK «Rīga 2000» treneris Normunds Sējējs, kurš Karlovivari komandas krāsas pārstāvēja 1998./99. un 2000./01.gada sezonās.

Ja Galviņš vienosies ar «Energie» vienību, tā aizsargam kļūs par pirmo ārzemju komandu viņa karjerā.

Pērno sezonu Karlovivari klubs ar 71 punktu 52 mačos noslēdza desmitajā vietā 14 komandu konkurencē, tādējādi nekvalificējoties izšķirošajiem Čehijas Ekstralīgas notikumiem.

Uzbrucējs Cipulis (25) savukārt devies Zviedrijas virzienā. Hokejists noslēdzis pārbaudes laika līgumu līdz 20.augustu ar šīs valsts Elites līgas klubu Jevles «Brynäs IF».

Jāatzīmē, ka Jevles komandā pēdējās divas sezonas aizvadīja vēl viens mūsu valstsvienības hokejists - aizsargs Rodrigo Laviņš.

Ja Cipulis vienosies ar «Brynäs IF», arī viņam tā kļūs par pirmo ārvalstu komandu. Neskatoties uz saviem nepilniem 26 gadiem, uzbrucējs līdz šim pārstāvējis tikai pašmāju komandas, tai skaitā - HK «Rīga 2000» no kluba dibināšanas brīža 2000.gada vasarā.

Pērno Elites līgas regulāro sezonu «Brynäs IF» ar 67 punktiem 50 mačos noslēdza septītajā vietā 12 komandu konkurencē, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 0-4 (1:4, 1:2, 4:6 un 1:4) atzina vēlāko vicečempionu «Frölunda HC» pārākumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu