Sirds problēmas nekavē Pugačovu ierasties Rīgā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/T.Kalniņš

Ar vilcienu Maskava–Rīga pirmdien pulksten 10.20 Rīgā ieradās skandalozi slavenā Krievijas estrādes primadonna Alla Pugačova. Šodien Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, sāksies 5. starptautiskais jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis 2006», un Alla Borisovna ir šā festivāla goda viešņa.

Ceļu uz mūsu valsts galvaspilsētu Alla Pugačova ikreiz mēro ar vilcienu — jo viņai esot bail lidot. Jūrmalā dziedātāja uzturēsies vairāk nekā nedēļu, un jācer, ka šonedēļ gaidāmais karstais laiks viņai neradīs veselības sarežģījumus. Piecdesmit septiņus gadus vecajai Krievijas estrādes prīmai ir ļoti nopietnas veselības problēmas — tā apgalvo labākais Krievijas kardiologs Leo Bokerija, ziņo interneta portāls «pravda.ru».

Šīs vasaras sākumā viņas stāvoklis bija tik nopietns, ka pat nācās doties uz kardioloģijas klīniku, kur veiktajās pārbaudēs noskaidrojās, ka Allai Borisovnai ir problēmas ar sirds asinsvadiem. Mediķi bija noraizējušies, ka asinsvados izveidojies trombs var atrauties, radot nopietnus asinsapgādes traucējumus vai pat nāvi. Leo Bokerija atzina, ka krievu estrādes zvaigznes stāvoklis bijis tik nopietns, kāds vēl nekad iepriekš. Publiski viņa to nav izrādījusi, taču Pugačovas tuvinieki bija novērojuši, ka pēdējā laikā viņa kļuvusi ļoti depresīva un pesimistiska. Pat savas meitas Kristīnes Orbakaites dzimšanas dienā viņa izskatījusies nogurusi un ļoti nomākta. Bet tosts, kuru viņa uzsauca par godu meitai, tuviniekiem lika nopietni aizdomāties: «Kristīne, tu esi princese, kamēr vēl esmu dzīva. Kad manis vairs nebūs, tu būsi karaliene...»

Problēmas ar sirdi Pugačovu nomoka jau vairākus gadus. Mediķi saka: tās ir viņas nenormālā dzīves ritma sekas — nebeidzamas viesizrādes, filmēšanās, koncerti. Primadonna mūžīgi bijusi tik aizņemta, ka nav bijis laika nedz atpūtai, nedz vizītēm pie ārsta. Pēc šķiršanās no Filipa Kirkorova problēmas ar veselību lika sevi manīt arvien skaudrāk. Un tikai tad, kad sāpes jau kļuva neizturamas, viņa devās pie ārsta. Iesākumā Pugačova savu izmocīto sirdi gribējusi uzticēt ārstiem Šveicē, taču vietējie mediķi viņu pārliecinājuši par savu profesionalitāti un ieteikuši palīdzību meklēt pie Sirds un asinsvadu ķirurģijas centra direktora Leo Bokerijas, kas savā praksē izglābis simtiem dzīvību. Veicis nepieciešamās analīzes un procedūras, pieredzējušais speciālists atzina, ka ķirurģiska iejaukšanās pagaidām nav nepieciešama, taču viņš ieteica māksliniecei veikt pilnu izmeklēšanu un palikt klīnikā vēl vismaz nedēļu. Bet jau nākamajā dienā primadonna klīniku pameta — lai varētu būt klāt sava favorīta Maksima Galkina jubilejas ballītē. Pretēji mediķu ieteikumam klīnikā viņa vairs neatgriezās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu