Pasaules koru olimpiādē korim «Kamēr...» trīs pirmās vietas!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kamēr...

4. Pasaules koru spēlēs, kas šogad notiek Ķīnā, jauniešu koris «Kamēr...» ieguvis augstāko punktu skaitu un izcīnījis olimpiskā čempiona titulu, portālu «Apollo» informēja kora pārstāvis Egils Štāls.

Apbalvošanas ceremonijā, kas notika šodien, «Kamēr...» uz skatuves kāpa trīs reizes, jo visās trijās kategorijās, kurās koris startēja, tika iegūts augstākais punktu skaits, godam nopelnot trīs pirmās vietas. Egils Štāls ziņo, ka ceremonijas laikā trīs reizes tika atskaņota Latvijas himna un pacelts valsts karogs.

Kora dziesmu sacensībā «Kamēr...» piedalījās trīs konkursa kategorijās: klasiskajā jaukto kamerkoru kategorijā, kā arī jaunās (laikmetīgās) mūzikas un garīgās kormūzikas kategorijā. Saskaņā ar nolikumu laikmetīgās mūzikas kategorijā koris izpildīja pasaules pirmatskaņojumu — Ērika Ešenvalda speciāli korim «Kamēr...» sacerētu skaņdarbu «Piliens okeānā», kas veltīts Mātes Terēzes piemiņai. Kā pastāstīja Egils Štāls, visiem paticis «Kamēr...» sagatavotais pārsteigums — dziedot «Pilienu okeānā», skaņdarba beigās koris dziedāja caur zīda pārsegu, kas klāja dziedātājus.

Pasaules koru olimpiādē piedalījās kolektīvi no 47 valstīm, kas sacentās 26 kategorijās. Latviju konkursā pārstāvēja arī vīru koris «Gaudeamus» un sieviešu koris no Liepājas «Aija».

«Gaudeamus» vīru koru konkurencē ieguva otro labāko rezultātu pēc punktu skaita un saņēma zelta diplomu, savukārt sieviešu koris «Aija» saņēmis sudraba diplomu.

Šovakar Ksjamenā notiks Pasaules koru olimpiādes noslēguma koncerts, kurā uzstāsies konkursa uzvarētāji. Arī koris «Kamēr...»  dziedās trīs dziesmas — tāpat kā konkursā uzsvars tiks likts uz Latvijas mūziku. Koris izpildīs arī Ērika Ešenvalda sacerēto skaņdarbu «Piliens okeānā».

Rīt koris «Kamēr...» dosies uz Pekinu, apskatīs Lielo Ķīnas mūri un Mingu kapenes. Rīgā jaunieši atgriezīsies piektdien pl. 17.15 ar reisu caur Helsinkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu