Žannai Blagoveščenskai Pauls prognozē vietu pirmajā desmitniekā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/T.Kalniņš

«Domāju, ka pirmajā konkursa dienā nodziedāju labi. Protams, cerēju, ka žūrijas vērtējums būs augstāks,» īsi pirms konkursa otrās dienas koncerta saka Latvijas pārstāve 5. starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis 2006» Žanna Blagoveščenska.

«Pirmajā dienā biju ļoti uztraukusies. Nu jau gan jūtos daudz drošāka, pārliecinātāka,» īsi pirms vakar sākās konkursa otrā kārta, teica Žanna Blagoveščenska. Taujāta, vai viņa ir apmierināta ar žūrijas vērtējumu – pēc pirmās konkursa dienas ar 89 punktiem viņa ierindojās tikai 11. vietā, no 1. vietas ieguvējas amerikānietes La Rose atpaliekot par 17 punktiem, – jaunā dziedātāja neslēpj, ka cerējusi uz labāku rezultātu. Taču šo situāciju viņa skaidro ar, viņasprāt, nepareizu dziesmas izvēli.

Atgādinām, ka konkursa pirmajā dienā Žanna krievu valodā dziedāja Aleksandra Kublinska «Noktirni». «Neatkarīgā» jau rakstījusi, ka konkursa sagatavošanas laikā galvenais režisors Aleksandrs Revzins lika mūsu jaunajai dziedātājai nomainīt iepriekš sagatavoto repertuāru – it kā lai labāk parādītu Žannas spilgto vokālu. Rītvakar ir trešā konkursa diena, Žanna tajā dziedās pērnā gada «Jaunā viļņa» 4. vietas ieguvēja Brendona Stouna (Spānija) sarakstītu dziesmu. «Ne es to izvēlējos, man to liek dziedāt,» viņa piebilst un kautri lūdz viņai novēlēt veiksmi.

Maestro Raimonds Pauls pauda savu viedokli, ka, izpildot «Noktirni», Žanna jutās ne savā ādā, jo viņa ir džeza dziedātāja. «Bet nekādas traģēdijas nav, viss ir normāli. Viņai vienkārši ir ļoti spēcīga konkurence. Es gan nedrīkstu izpaust savu favorītu vārdus, bet, manuprāt, ir trīs četri konkursanti, kas var pretendēt uz uzvaru.» Taujāts, vai starp viņiem ir arī Žanna, Pauls atteic, ka diemžēl nav. «Mums ar vēsāku prātu vajadzētu vērot konkursa gaitu. Divus gadus esam uzvarējuši, šoreiz palaidām jaunu meiteni – lai viņa dzied.» Maestro domā, ka Latvijas pārstāve, parādījusi sevi otrajā un trešajā konkursa dienā, noteikti ierindosies labāko desmitniekā. «Noteikti, noteikti!» viņš uzsver.

Šovakar Dzintaru koncertzālē (TV3 kanālā pulksten 21.15) ir paša Maestro uznāciens – viņa jubilejas balle ar Krievijas estrādes spožākajām zvaigznēm un mūsu pašu Cosmos, Intaru Busuli, Jāni Stībeli un Ivaru Kalniņu. Turklāt vakara vadītāju lomā iejutīsies viņš pats duetā ar festivāla mūzu Allu Pugačovu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu