«Status Quo» pirms šīvakara koncerta ir labi atpūtušies

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: statusquo.co.uk

Par savu tēlu «Status Quo» mūziķi Riks Pārtifs un Frēnsiss Rosi mēdz domāt — par to liecina kaut vai ironiski negatīvā attieksme pret fotogrāfiju, kas izmantota koncertafišā.

«Mēs patiešām jūtamies labi atpūtušies pirms koncerta,» vakar «Neatkarīgajai» paziņoja jau 40 gadu pastāvošās britu grupas «Status Quo» līderi Frēnsiss Rosi un Riks Pārtifs. Šovakar grupas, kas iekļuvusi Ginesa rekordu grāmatā ar visvairāk dziesmām britu hitparādēs, uzstāšanās būs redzama Dzintaru koncertzālē. Mūziķi Rīgā paspējuši pavadīt jau pāris dienas, kopš 29. jūlijā beidzās viņu 12 koncertu sērija Zviedrijā. «Mēs jau esam pabijuši tur, tur un tur,» pievedis «Neatkarīgās» korespondentu pie viesnīcas «Reval Hotel Latvija» 26. stāvā esošā bāra «Skyline» loga, uz vecpilsētu, Vērmaņdārzu un nez kādēļ ostas pusi rāda Riks.

Pēc brīža viņš lepni paziņo, ka «šodien apmeklēšot tirdzniecības centru». Uz neizpratnes pilno jautājumu, vai tad šīs masveida iepirkšanās vietas visā pasaulē nav vienādas, viņš paskaidro, ka Rīgā iegādājamas labas un lētas sieviešu kurpītes...

Pēc brīža pievienojas arī Frēnsiss, kurš atminas, ka vienreiz jau mūspusē ir pabijis (tas bija deviņdesmito gadu nogalē), un labi redz, ka pilsēta ir mainījusies. «Palikušas gan kādas pagātnes liecības, taču tagad pilsēta ir modernizēta un mirdz neona gaismās,» viņš saka. Riks nenoturas un uzslavē skaistās meitenes, taču jau pēc brīža tēlotās skumjās piebilst: «Kā par nelaimi, mēs esam precēti vīri.»

Viens gan nav mainījies — mūsu galvaspilsētas ielās grupas «Status Quo» dalībniekus joprojām neatpazīst, autogrāfus neprasa un ar idejām par kopīgu fotografēšanos neuzbāžas. Gan Riks, gan Frēnsiss apgalvo, ka pēc nogurdinošās turnejas daļas tas ir tieši tas, kas nepieciešams, lai atpūstos un sagatavotos jaunam koncertam. Jaunības maksimālisms, kad bijis svarīgi vienmēr izskatīties pēc īstiem rokstāriem, jau ir pāri (galu galā, vīriem drīz būs jau 60), un tādēļ nedz vienam, nedz otram nav iebildumu iziet uz ielas pavisam vienkāršā apģērbā.

Zinot, ka grupai ir vairākas dziesmas par futbola tēmu, jautāju, vai paši arī mēdz uzspēlēt šo spēli un kā vispār izdodas sevi uzturēt labā fiziskā kondīcijā. Izrādās, ka futbolu «Status Quo» līderi pārzina vairāk teorētiski, bet fizisko formu uztur, ik rītu (arī turneju laikā) dodoties uz sporta zāli. Nu un, protams, nepieciešams pareizs un regulārs uzturs. «Jā, arī man varbūt gribētos kartupelīšus, maizi, taču var sanākt stulbi, ja koncerta laikā vēlies izdarīt lēcienu, bet nekas nesanāk,» saka Riks, piebilstot, ka arī pārlieka dzeršana nāk par ļaunu. «Nesaprotu mūziķus, kas var pieēsties pirms kāpšanas uz skatuves, man pēc kārtīgas maltītes nāk miegs,» piebalso Frēnsiss.

Grupas galvenais uzdevums ir sagādāt prieku un gandarījumu skatītājiem, turklāt gan aptuveni tiem 15% fanu, kas no galvas zina ikvienu dziesmu, gan pārējiem, kas atminas tikai dažus hitus. No vairāk nekā 30 albumiem izvēlēties tās aptuveni 20 dziesmas, kas skanēs koncertā, nav viegls darbs. Uz jautājumu, vai «Status Quo» zina, kas ir viņu populārākā dziesma Latvijā, abi mūziķi pārliecinoši un pareizi atbild, ka tā ir «You're In The Army Now». Taču tūdaļ pat Frēnsiss nopietni piebilst, ka šis hits koncertā tā arī neskanēšot. «Mēs to pārtraucām spēlēt pirms pāris gadiem. Bija Līča karš, vēl pašlaik ir tik daudz bruņotu konfliktu pasaulē. Mēs nedomājam, ka būtu pareizi to spēlēt,» viņš saka.

Izrādās, ka Frēnsiss ir informēts arī par pašreizējām aktualitātēm mūzikā. Viņam itin labi patīk «Muse», «Keane», «Coldplay», bet pēc «Snow Patrol» pieminēšanas grupas «Status Quo» ģitārists un vokālists saka aizrautīgu: «Yesss!»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu