Leģendārā Sofija Rotaru novembrī atgriezīsies Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/T.Kalniņš

Liekas pavisam neticami, ka ukraiņu dziedātāju Sofiju Rotaru šogad festivālā «Jaunais vilnis» sveica jau 35 darba gadu jubilejā.

Savas muzikālās karjeras laikā viņa izpildījusi vairāk nekā 400 dziesmu, kuru lielākā daļa kļuvušas par Krievijas un Ukrainas estrādes mūzikas klasiku. Rotaru ir filmējusies muzikālajās un mākslas filmās, vairākās no tām bijusi arī galveno lomu atveidotāja. Gadu gaitā skatuves māksliniece kļuvusi par neskaitāmu balvu un titulu ieguvēju, viņai piešķirti arī ordeņi un goda nosaukumi. Krievijā viņa joprojām tiek uzskatīta par sievišķības, gudrības un dabiska skaistuma etalonu, popularitātes ziņā sacenšoties ar Allu Pugačovu.

Rotaru ir viena no visdārgākajām Krievijas māksliniecēm — par vienu uzstāšanos viņa prasot vismaz 25 tūkstošus ASV dolāru, bet, ja vēlaties, lai viņa vadītu Jaungada pasākumu, būs jāšķiras no vismaz simt tūkstošiem dolāru, vēsta dzeltenā prese.

Šovbiznesa jomas kritiķi pēdējo Sofijas Rotaru radošo periodu atzīst par jaunu virzienu viņas karjerā, kas neatpaliek no Eiropas līmeņa, sākot ar repertuāru un beidzot ar tērpu izvēli. Jaunākais albums «Ņebo» pārdots miljoniem lielā tirāžā un ieguvis platīna statusu. Kā ziņo koncertaģentūra «Macrokoncert», ar šo programmu dziedātāja 8. novembrī uzstāsies «Arēnā Rīga».

www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu