Pedikīrs, neizejot no mājas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: arizonabiltmore.com

Daudzi, ieraugot agrāk nesastaptu cilvēku, vispirms uzmet vērtējošu skatienu sejai, tad – kājām. Īpaši vērīgi tās pēta daiļajam dzimumam. Tieši vasarā vaļējos apavos redzams, vai to valkātājas labi rūpējas par savām kājām.

Ja jums nav laika apmeklēt kādu skaistumkopšanas salonu, varat pedikīru veikt arī mājās. Vienīgi vispirms sarūpējiet nepieciešamos piederumus un materiālus.

Ar ko sākt?

Ja uz nagiem saglabājušās vecas lakas paliekas, tās vispirms jānoņem. Samitriniet vati speciālajā šķīdumā un rūpīgi notīriet nagus. Vieglāk to izdosies paveikt, ja samitrināto vati nedaudz piespiedīsiet, paturēsiet pāris sekunžu uz naga un tad ar apļveida kustībām noņemsiet nost.

Kad tas padarīts, kāju vanniņā vai bļodā ielejiet siltu ūdeni. Ieteicams nedaudz pievienot ziepes vai dušas želeju. Minimālais laiks kāju mērcēšanai – piecas minūtes. Ūdenim visu laiku jābūt siltam. Kad tas nedaudz atdzisis, pielejiet karstāku.

Pēc kāju peldes tās noslauka dvielī un uz katra naga uzklāj kutikulu noņēmēju. Pagaidiet minūti, kamēr līdzeklis to būs mīkstinājis. Vislabāk kutikulu atbīdīt ar koka irbulīti, taču var izmantot arī speciālu metāla piederumu.

Varat ar manikīra piederumiem kutikulu noņemt, taču var gadīties, ka mājas apstākļos jūs savainosieties. Turklāt, to nogriežot, šis slānis ataugs arvien biezāks, tātad kutikula būs jānoņem regulāri. Un vēl – kaut vai nedaudz iegriežot, tālākā procedūra kļūst nepatīkamāka. Labāk to atstājiet speciālista ziņā!

Nagu garums, arī kājām, ir katra gaumes lieta. Ja tie būs pārāk īsi, var veicināt to ieaugšanu ādā. Tāpēc iesaka nagus atstāt tik garus, lai nebūtu garāki par pirkstgalu. Jāiegaumē, ka kāju nagi jāgriež taisni, nevis noapaļoti kā rokām.

Bieziem papēžiem

Sausās un cietās ādas noņemšanai no papēžiem vai pēdām izmantojiet pumeku vai pēdu vīli. Derēs arī speciālais skurbis. Taču pārāk neaizraujieties ar pēdu vīli! Cītīgi rīvējot, varat savainot papēžus, jo būs par daudz noņemts biezais slānis. Ja nu tiešām papēži ieplaisā, noteikti tos regulāri pēc ikvakara kāju mazgāšanas ierīvējiet ar kādu no speciālajiem krēmiem. Veikalos ir pieejams diezgan plašs to klāsts.

Speciālisti iesaka izgatavot šādu ārstējošu un mitrinošu kāju līdzekli. Aptiekā nopērciet glicerīnu un atkarībā no fasējuma tikpat daudz deviņprocentīga galda etiķa. Glicerīnu un etiķi pilnīgi vienādās devās ielejiet kādā pudelītē, ļoti ērti ir izmantot izlietoto sinepju vai mārrutku burciņu, un rūpīgi sakratiet. Ar šo šķīdumu katru vakaru ierīvējiet kāju pēdas, papēžus un pirkstu starpas.

Lakas uzklāšana

Kad sausā āda noņemta un kājas iesmērētas ar losjonu vai krēmu (šo patīkamo brīdi paildziniet līdz 10 minūtēm), apskatieties, vai vēl kaut kur nav palikuši lakas atlikumi.

Pirms lakas uzklāšanas starp kāju pirkstiem ielieciet vates piciņas, lai pēc krāsošanas tie nesaskartos. Vispirms uzklāj pirmo lakas kārtu un ļauj tai žūt aptuveni minūti. Pēc tam var uzlikt nākamo, tikai tā jānožāvē kādas piecas minūtes.

Ja šķiet, ka slānis nav pietiekams, var uzlikt vēl vienu kārtu, kam pēc minūtes uzpūš speciālu aerosolu, lai laka ātrāk nožūtu. Arī pēc aerosola lietošanas nagu lakai ļauj nožūt stundu vai pat ilgāk.

Daži padomi

Ja pedikīra laikā gadās savainot kutikulu, jāuzmanās, lai iegriezuma vietā neiekļūtu nagu laka. No tā iespējams izvairīties, ja uz savainojuma uzpilināsiet pilienu eļļas – tajā vietā nagu laka neuzklāsies. Ja uz naga būs palicis krēms, velti lakot, jo krāsa nesaķersies ar virsmu.

Speciālisti iesaka laku klāt vairākās plānās, nevis vienā biezā kārtā. Ja tā ir tumša, vispirms krāso naga galu un tikai pēc tam pārējo virsmu.

Kāju nagiem ieteicama laka bez mirdzošajām daļām, turklāt ik pēc dienas lakas virskārtu vajadzētu atjaunot – tad pedikīrs saglabāsies ilgāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu