Olijars - Eiropas čempions!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Par Eiropas čempionu vieglatlētikā 110 m barjersprintā sestdien kļuva Latvijas sportists Staņislavs Olijars. Viņš finālskrējienu veica ļoti pārliecinoši un neatstāja konkurentiem ne mazākās cerības, finišējot ar rezultātu 13,24 sekundes. Jāatzīmē, ka finālskrējiena laikā lija lietus.

Šī ir pirmā godalga Latvijai šajās Eiropas vieglatlētikas meistarsacīkstēs, kā arī pirmais Eiropas čempiona tituls kopš neatkarības atgūšanas. Līdz šim vienīgo reizi Eiropas meistara godā 1934.gadā bija soļotājs Jānis Daliņš.

Sudraba godalgu izcīnīja vācietis Tomass Blašeks, kurš atpalika no Olijara par 0,22 sekundēm. Bronzas medaļu izcīnīja brits Endijs Tērners ar rezultātu 13,52 sekundes.

Olijars pārliecinoši aizvadīja jau sacensību pirmās divas kārtas, priekšsacīkstēs un pusfinālā pārliecinoši uzvarot ar vienādu rezultātu 13,25 sekundes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu