Miļkeviča protests noraidīts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Latvijas skrējējs Dmitrijs Miļkevičs neizturēja finiša spurtu un finišēja ceturtais Eiropas meistarsacīkšu 800 m finālskrējienā. Par Eiropas čempionu kļuva holandietis Brams Soms. Pēc sacensībām Miļkevičs iesniedza sacensību rīkotājiem protestu, taču tas tika noraidīts.

Olijars - Eiropas meistars!

Protests tika iesniegts par to, ka vēlākais čempions Soms finiša taisnē vienubrīd izkāpa no skrejceļa, taču turpināja skrējienu un uzvarēja. Miļkevičs protestā minējis arī faktu, ka britu skrējējs Sems Eliss, kurš vēlāk ieņēma trešo vietu, pagrūdis Latvijas sportistu mugurā. Tomēr sacensību rīkotāji iesniegtos protestus noraidīja, atstājot spēkā esošos rezultātus.

Miļkevičs no starta uzņēmās vadību skrējienā, un bija priekšgalā līdz pat finiša taisnei. Skrējienā, kas nebūt nebija no ātrākajiem, ļoti iespējams, ka Miļkevičam tomēr nepietika spēka jau laikus sākt finiša izrāvienu, un ap 50 metrus pirms finiša viņu jau sāka apsteigt konkurenti. Jaunais Eiropas meistars Brams Soms pārdesmit metrus pirms finiša gandrīz vai nokrita, taču beigās pa iekšmalu apsteidza visus un finišēja pirmais. Miļkevičam pietrūka spēka ātri noskriet pēdējos desmit metrus, un viņš finišēja ceturtais.

Uzvarētāja rezultāts bija viena minūte un 46,56 sekundes. Sudraba godalgu izcīnīja Dāvids Fīgens no Luksemburgas, kurš zaudēja 0,03 sekundes. Bronzas godalga tika britam Semam Elisam, kurš finišēja ar rezultātu viena minūte un 46,64 sekundes. Miļkeviču no bronzas godalgas šķīra 0,06 sekundes.

Eiropas meistarsacīkstes
800 m finālskrējiens vīriešiem

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu