Miļkevičs: «Uz Gēteborgu braucu pēc zelta medaļas»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZZ1

Uz Eiropas čempionātu devos tikai pēc zelta medaļas — tā laikrakstam «Neatkarīgā» pēc izcīnītās ceturtās vietas Eiropas vieglatlētikas čempionātā 800 metru skrējienā teica Latvijas sportists Dmitrijs Miļkevičs.

Miļkevičs paliek bez medaļas

Latvijas skrējējs jau no pirmajiem metriem uzņēmās iniciatīvu un izvirzījās skrējiena vadībā, taču pēdējos 100 metros, kur notika grūstīšanās un cīņa par labāku pozīciju, spēka pietrūka un Miļkeviču apsteidza trīs konkurenti.

Miļkevičs finālskrējienā distanci veica vienā minūtē un 46,70 sekundēs, par 0,14 sekundēm piekāpjoties jaunajam Eiropas čempionam Bramam Somam no Nīderlandes.

«Esmu pamatīgi vīlies. Trešā vieta mani neapmierinātu, jo braucu pēc zelta medaļas,» pēc finiša teica Latvijas skrējējs. «Bija plāns skriet otrajam un trešajam, bet neviens negribēja uzņemties iniciatīvu. Visi izskatījās saguruši, un man nekas cits neatlika, kā skriet pa priekšu.»

«Taču tas nebija sliktākais variants. Skrēju savā ritmā, un beigās atlika kāpināt tempu. To arī darīju, bet tad sajutu to grūdienu,» skrējiena gaitu atceras Miļkevičs. «Finiša taisnē viņš [Soms] ar vienu kāju vairākas reizes iekāpa zālē un piecdesmit metru pirms finiša mani pagrūda. Zaudēju savu ritmu un tieši tāpēc nekļuvu par čempionu. Beigās, kad jau biju noguris, bija grūti savākt kājas.. Skrēju tieši gar celiņa malu, un viņam nebija vietas, kur tikt garām.»

Pēc finiša Latvijas delegācija par incidentiem skrējiena laikā iesniedza protestu, taču tas noraidīts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu