Interesanti skaitļi un fakti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Dabas muzejs

Pasaulē notiek interesantas lietas un tiek veikti pavisam neticami pētījumi un aprēķini, par kuriem ikdienā neiedomājamies. Lūk, daži no tiem.

- Strausa acs ir lielāka par viņa smadzenēm.

- Tjaņaņmeņas laukuma platība ir 39,6 hektāri.

- Putni nekad neguļ savās ligzdās. Tajās spārnotie kustoņi tikai perē savus mazuļus.

- Tagadējais Dienvidkorejas prezidents No Mu Hens un viņa priekštecis Kims De Džuns pēc ticības ir katoļi.

- Vīrieši daudz vairāk ietekmējas no laika apstākļiem nekā sievietes. Viņi sliktāk jūtas nepastāvīgā, siltā un mitrā laikā, bet labāk aukstā, saulainā laikā ar pazeminātu atmosfēru spiedienu.

- Pirmā tiešā televīzijas pārraide Padomju Savienībā bija 1961. gada 14. aprīlī. Tika translēta Jurija Gagarina sagaidīšana Maskavā.

- Vienā no Britu muzeja zālēm nesen konstatēts savdabīgs viltojums. Akmenī, kura izmērs ir 15x25 centimetri, atbilstoši senatnes mākslai ir attēlots cilvēks stumjam supermārketa iepirkumu ratus. Nezināmais ļaundaris, kurš ir ieguvis iesauku «mākslas terorists», šo darinājumu novietojis līdzās figūrai, kas tika atrasta izrakumos mūsu ēras pirmā gadsimta alā. Daži avoti vēsta, ka teroristu sauc Benksijs. Tā nav pirmā reize, kad «terorists» muzejā atstāj līdzīgus priekšmetus un skatās, cik ilgi tie paliks bez vērības.

- Pasaules čempionātā smagatlētikā 1961. gadā Vīnē ģērbtuvē pie slavenā padomju svarcēlāja Jurija Vlasova iekļuva vietējais pusaudzis. Viņš paskaidroja Vlasovam, ka to darījis tādēļ, lai aplūkotu savu elku un izdzirdētu no viņa pāris vārdus. Sportists pateicis kaut ko tamlīdzīgu: «Ja vēlies būt spēcīgs, ir daudz jāstrādā.» Pusaudzis to ņēma vērā. Šo pusaudzi sauc Arnolds Švarcenegers.

- Austere savas dzīves laikā vairākas reizes maina dzimumu.

- Pirmajā dzīves gadā cilvēka svars vidēji palielinās trīs reizes.

- Lai norautu cilvēka ausi, ir nepieciešams spēks, kas vienāds tikai ar trīsarpus kilogramiem.

- Kosmosā ir pabijuši aptuveni 400 cilvēki.

- Vidējais lasīšanas ātrums ir 600–900 zīmes minūtē.

- Vairāk nekā 50 procenti planētas iedzīvotāju nekad nav zvanījuši pa tālruni un atbildējuši uz tālruņa zvaniem.

- Pastāv viena iespēja no 300, ka 2029. gadā Zeme sadursies ar asteroīdu.

- Angļa Braiena Vainera kolekcijā ir 3750 leikoplastu. Šiem neizmantotajiem medicīnas līdzekļiem ir dažādas krāsas, dažādi stili, formas un izmēri.

- Trīs gadi ieslodzījumā darba nometnē draud Haiti meiteņu vecākiem, ja viņas stāsies dzimumattiecībās līdz 18 gadu vecumam. Māti un tēvu apcietinās par to, ka viņi ir izaudzinājuši «vieglprātīgu» meitu.

- 44 gadus vecā amerikāņu mājsaimniece Natālija Stīvensa, gaidot kārtējo bērnu, sāka grauzt plastmasas glāzes, čības, zābakus un Dievs vien zina, ko vēl. Viņas vīrs laulātās draudzenes dīvainības uztvēra mierīgi: «Viņa ir brīnišķīga sieva un māte, un visā pārējā laikā normāls cilvēks.»

- PSRS pionieru organizācija daudz mantojusi no skautiem. Tostarp arī šādu nosacījumu: «Pionieri netur rokas kabatās, jo tas, kurš tur rokas kabatās, nevar būt vienmēr gatavs.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu