Par ko liecina jūsu aromāts?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Nepieciešamas tikai pāris sekundes, lai no rīta sasmaržotos. Taču izrādās — smaržu izvēle ir samērā nopietns solis, tāpēc, prātojot par smaržām, nevajadzētu steigties.

Sensorā analītiķe Mariana Bendeta ir pārliecināta, ka smaržu izvēle ir viens no svarīgākajiem lēmumiem, kuru jums nākas pieņemt katru dienu.

«Jūsu aromāts par jums var pastāstīt daudz vairāk, nekā jūs vispār varat iedomāties. Jūs pat vārdu nepaspēsiet pateikt, kad apkārtējie par jums jau zinās diezgan daudz. Smaržas —  tā ir jūsu staigājošā biogrāfija. Atkarībā no jūsu aromāta apkārtējiem rodas par jums savs viedoklis, bet jūs bieži vien par to pat nenojaušat,» saka Bendeta.

Viņa aromāta izvēli salīdzina ar fona mūzikas izvēlēšanos vakara ballītei. «Ja vēlaties izklaidēt cilvēkus, fona mūzika radīs kopējo vakara noskaņu. Izvēlieties džezu, un jūsu ballīte būs neformāla, taču ne pārāk saliedējoša. Ja uzliksiet roku, ciemiņi sapratīs, ka vēlaties viņiem piedāvāt kārtīgu atpūtu ar alu, citiem dzērieniem un izdejošanos. Ja pieņemam šo analoģiju, jūs var salīdzināt ar ballīti, bet fona mūziku — ar jūsu izvēlēto aromātu. Kad ļaudis nonāk jūsu personīgajā telpā, viņi jūt, ko jūs no viņiem vēlaties, un adekvāti reaģē.» Bendeta apgalvo, ka jūsu spēkos ir atšifrēt visus klātesošo noslēpumus. Lai to izdarītu, jāpievērš uzmanība smaržām. Visus aromātus iespējams klasificēt un ierindot vienā no piecām smaržu grupām. Lūk, ko par jums pasaka katras smaržu grupas aromāti:

Austrumu smaržas

Pamatsastāvs: vaniļa, ambra, muskatrieksts un melnais pipars.

Par ko tas liecina? Austrumu aromātu cienītāji ir apveltīti ar tiekšanos pēc mākslas, ciena vientulību un tradīcijas, patīk kaut ko kolekcionēt, bieži pūlī izceļas ar efektīgu ārieni, rūpējas par savu izskatu, ir eleganti un visi ar labu izglītību.

Citrusaugļu smaržas

Pamatsastāvs: citrusaugļi.

Par ko tas liecina? Citrusaugļu aromātu cienītāji ir labi organizēti un disciplinēti. Viņiem patīk visu saplānot līdz mazākajam sīkumam un tiekties pēc pilnības.

Augļu smaržas (ļoti atšķiras no citrusaugļiem)

Pamatsastāvs: upenes, avenes, persiks.

Par ko tas liecina? Augļu smaržu piekritējiem patīk skaļas kompānijas, viņi ir grūti paredzami, uzticami, prot strādāt komandā un ir viegli izjokojami.

Ziedu smaržas (baltie ziedi)

Pamatsastāvs: lilija, frēzija, gardēnija, jasmīns.

Par ko tas liecina? Ja jūs izmantojat šīs grupas aromātu, ar jums ir viegli un patīkami kontaktēties, jūs esat uzticams draugs un kārtīgs paziņa, kaut arī jums ir samērā maz draugu; jūsu kaislība ir rotājumi un dekori.

Ziedu smaržas (ziedu pušķi)

Pamatsastāvs: rozes un jasmīns.

Par ko tas liecina? Ja jūs lietojat ziedu pušķu aromātu, tad jums patīk izdaiļot apkārtējo cilvēku dzīvi, kaut ko kolekcionējat un jums ir raksturīgs dzīvesprieks.

Koku smaržas

Pamatsastāvs: sandalkoks, ciedrs, garkoks.

Par ko tas liecina? Koku aromātu piekritēji izceļas ar eleganci un savaldību, uzticību tradīcijām, labām zināšanām, viņi ir uzmanīgi un nezaudē mieru pat visgrūtākajās situācijās.

«Zaļās» meža smaržas

Pamatsastāvs atgādina lapu, zāles, siena vai rīta rasas aromātu.

Par ko tas liecina? Svaigo smaržu cienītāji aizraujas ar sportu vai dārzkopību un rūpējas par savu figūru.

Okeāna smaržas

Pamatsastāvs atgādina jūraszāļu, upes, ar ūdensrozēm aizauguša dīķa vai lietus smaržu.

Iespējams, ka cilvēki, kuriem patīk šādas smaržas, baidās no slēgtām telpām, un tādēļ jūras plašuma smarža viņus ļoti nomierina. Šādiem cilvēkiem nepatīk rotaslietas.

Svaigās («gaisīgās») smaržas

Pamatsastāvs atgādina svaigu gaisu un augstkalnu atmosfēru.

Svaigo smaržo piekritēji cenšas neatdalīties no kolektīva. Parasti viņi dzīvo pilsētā, taču pie pirmās izdevības dodas pie dabas krūts. Šādiem cilvēkiem izdodas sasniegt harmoniju, apvienojot dzīvi laukos un pilsētā.

Kulinārijas smaržas

Pamatsastāvs: vīģes, firziķi, rīss, siers, tēja, kafija, viskijs, portvīns un šampanietis.

Šādu aromātu cienītāji izceļas ar neatturamu drosmi, viņu rīcība ir neparedzama, viņi ir apgaroti un bieži noslēgušies sevī.

Ādas smaržas

Par ko tas liecina? Parasti ādas smaržas lieto vīrieši — zinātnieki, kosmopolīti un pētnieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu