«Opus Pro» gatavojas jubilejas koncertam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupas «Opus Pro» līderis Harijs Zariņš, gatavodamies jubilejas koncertam, iegādājies pasaules līmeņa ģitāru par summu, ko nevēlas atklāt.

«Opus Pro» nopietni gatavojas savai 20 gadu pastāvēšanas jubilejai, kas notiks 30. augustā Dzintaru koncertzālē. Grupas līderis Harijs Zariņš savā īpašumā pirms dažām dienām ieguvis ģitāru «Steve Vay», tāpat pie jauniem instrumentiem tikuši arī citi grupas dalībnieki. «Līdz jubilejas koncertam «jāsadraudzējas» ar jauno ģitāru, un pāris dziesmas plānoju  spēlēt ar to,» saka pats Harijs. Zariņš ģitāru pasūtījis Rīgā un gaidījis pusgadu, lai to saņemtu.

«Opus Pro» jubilejas koncerts būs vērojams vairākās daļās, proti, paši jubilāri satricinās Dzintaru koncertzāli un savu fanu sirdis ar iemīļotajiem «Opus Pro» gabaliem, kā arī citu populāru rokdziesmu kaverversijām. Bet bijušie grupas dalībnieki ar saviem jaunajiem muzikālajiem projektiem jubilejas reizē aicināti uz skatuves kopā dārdināt vecas un jaunas «Opus Pro» rokdziesmas. To starpā gaidāms Muravejs ar grupu «Keksi», basģitārists Guntis Vecgailis ar «Dexter» un Jevgēņijs Krupeņins ar «Mirta in Rock». Bet, kur īsts latviešu roks, tur arī rokeri — pasākumu vadīs Frīdis kopā ar aktrisi Lailu Kirmušku!

Līdz ar «Opus Pro» augusi un savu muzikālo karjeru veidojusi Aisha, kas šoreiz svinēs ne vien 20. dzimšanas dienu, bet arī sava pirmā albuma «Tu un es» iznākšanu. Albuma tapšanā lielu ieguldījumu devuši arī paši «Opus Pro» vīri, īpaši grupas līderis Harijs Zariņš. Liela daļa jauno dziesmu būs dzirdamas arī Dzintaros.

«Opus Pro» pašlaik darbojas divi tās pirmā sastāva dalībnieki: solists Alex un ģitārists Harijs Zariņš. Grupā vēl spēlē Jānis Valters (taustiņinstrumenti), Uldis Krūmiņš (basģitāra) un Juris Vermejs (bungas). Alex pirms «Opus Pro» spēlēja bungas grupā «Metronoms», bet Harijs Zariņš savulaik spēlējis grupās «Meloss», «Eolika» un «Opus».

«Opus Pro» savulaik radās kā turpinājums grupai «Opus», kurā muzicēja Zariņš. «Domājām par spēlēšanu hardrock stilā, tāpēc jau esošajam nosaukumam «Opus» pielikām klāt «Pro»,» tā par «Opus Pro» rašanos stāsta pats Harijs Zariņš. Patlaban grupa daudzviet Latvijā tiek uzskatīta par teju leģendāru rokmūzikas kolektīvu. Tās līderis Harijs Zariņš ir gan atzīts mūzikas autors, gan ģitārists. Par grupas līmeni liecina ne vien tas, ka viņi uzstājās pirms Krievijas leģendas «BI-2», bet savulaik ir uzstājušies kopā arī ar tādām pasaules mēroga zvaigznēm kā «Whitesnake», «Slade», Bjorka, «CCR», «ZZ Top», «Nazareth» un citām.

20 gadu laikā grupa «Opus Pro» izdevusi trīs albumus. Iznācis arī Zariņa soloieraksts. Aisha kopā ar «Opus Pro» koncertē kopš 2004. gada pavasara.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu