Aurēlija risinās dvēseles problēmas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/B.Aprāne

Jau no 9. oktobra LTV 1. kanālā ik darbdienas vakaru pulksten ēterā būs jauns latviešu oriģinālseriāls «Neprāta cena». Tā filmēšana sākta jau 24. jūlijā, un šogad tiks uzņemtas 58 sērijas, bet seriālu plānots filmēt trīs, iespējams, pat piecus gadus.

Žagaram daudz konkurentu

Seriāla darbības vieta ir viesnīca kādā ekskluzīvā vietā pie jūras, kas no ārpuses ļoti atgādina Sventes muižu – tur tiks filmēti seriāla ārskati. Bet iekšpuse… to LTV 6. studijā izveidojis LTV galvenais mākslinieks Juris Gals. Viņš tur uzcēlis veselu māju ar 12 spēles laukumiem: tur ir gan guļamistabas un virtuve, gan skaistumkopšanas salons un restorāns, gan burbuļvanna, ziemas dārzs un viesnīcas recepcija.

Galvenajā – viesnīcas un skaistumsalona īpašnieces Annas – lomā ir Aurēlija Anužīte. Viņai blakus Roberts, autosalona īpašnieks, kuru spēlē aktieris Juris Žagars. «Ja sakām, ka seriāls ir par mūsdienu Latviju, pirmā asociācija ir tā, ka tur tiks risinātas mūsdienu sociālās un ekonomiskās problēmas. Bet šis stāsts nav par to. Šis stāsts ir par mūsdienu cilvēkiem, un mans varonis ir tipisks šodienas veiksminieks. Viņam nav jārisina sadzīves problēmas, bet gan problēmas viņa dvēseles dzīvē,» stāsta Juris Žagars un, vēršot uzmanību uz partneriem, atzīst: «Man šeit ir daudz konkurentu: Ivars Puga, Ģirts Ķesteris, Jakovs Rafalsons… Viņi ir zināma līmeņa profesionāļi, un tāda komanda neļauj halturēt, ir riktīgi jāiespringst.»

Dzelzītim nebijusi pieredze

Riktīgi jāiespringst arī seriāla mūzikas autoram Ainaram Mielavam, kas kopā ar saviem pārcēlājiem piekritis rakstīt Neprāta cenas oriģinālmūziku. «Sākotnēji gan biju palaidis garām faktu, ka seriālu filmēs piecus gadus... Tagad nopietni par to aizdomājos, uz ko esmu piekritis...» viņš smaida un sola, ka vismaz vienu dziesmu gadā seriālam uzrakstīs.

Savukārt Dailes teātra aktierim Laurim Dzelzītim nu riktīgi jāiespringst uz tekstu mācīšanos. «Normāli aktieris mācās tekstu divus mēnešus, te atnāku un man uzreiz viss ir jāzina no galvas un uzreiz jāspēlē. Baigi jākoncentrējas, man tā ir vēl nebijusi pieredze. Bet varbūt mani te izaudzinās,» viņš smej un priecājas, ka tad, kad Dailes teātris atkal būs vaļā, viņš savai lomai tekstu varēs iemācīties pa trim dienām.«

Gorodeckai neprātīga ideja

«Neprāta cena» būs stāsts par stipriem cilvēkiem, kuri dzīvē saviem spēkiem izsitušies un kaut ko sasnieguši – bet visam sasniegtajam nav nekādas vērtības, ja blakus nav mīļoto cilvēku, ar kuriem tajā dalīties.

Režisore Inta Gorodecka uzsver, ka seriāla mērķis ir parādīt cilvēkiem, ka mūsdienu nežēlīgajā eksistences cīņā ir iespējams nezaudēt optimismu, labestību un pārliecību par to, ka paši varam ietekmēt to, kas mēs esam un par ko kļūstam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu