Salsa Rīgā pulcēs dejotājus no visas pasaules

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 1. līdz 3. septembrim starptautisks salsas deju festivāls pulcēs Rīgā salsas cienītājus no visas pasaules.

Starptautiskais Rīgas salsas festivāls ir viens no grandiozākajiem salsas notikumiem Rīgas vēsturē.
Festivāla laikā ikviens varēs izbaudīt šīs dzīvespriecīgās dejas ritmus, gan apmeklējot salsas deju nodarbības, gan piedaloties interesantos vakara pasākumos ar salsas show programmām.

Jau tagad festivālam pieteikušies dalībnieki no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas, Lielbritānijas, Vācijas, Krievijas, Indijas, Albānijas, Nigērijas, Ķīnas, Īrijas, Islandes, Kubas, Ungārijas, Polijas, Izraēlas u. c. valstīm. Tas ir pasākums, kas pulcēs gan salsas dejotājus un pasniedzējus, gan cilvēkus, kam vienkārši patīk izklaidēties, klausoties dzīvespriecīgu mūziku.

Festivāla laikā būs iespēja apgūt salsas pamatsoļus tiem, kas to vēl nav dejojuši, un papildināt zināšanas jau prasmīgākiem dejotājiem, kas vēlas vēl vairāk izkopt savu salsas deju stilu. Nodarbības vadīs pieredzējuši, pasaulē atzīti un dejotāju īpaši iecienīti pasniedzēji no ASV, Spānijas, Gvatemalas, Anglijas, Somijas, Šveices, Horvātijas, Venecuēlas u. c. valstīm. Nodarbību programmā katrs varēs atrast sev kaut ko interesantu — Losandželosas un kubiešu salsu, hiphopa salsu, romantisko bachata, kaislīgo reggeaton, jautro ruedu u. c. dejas.

Savukārt tiem, kas labprātāk skatās, kā dejo profesionāļi, būs iespēja apmeklēt trīs neaizmirstamus vakara pasākumus, kuros gan ārzemju viesi, gan latviešu dejotāji sniegs karstasinīgus salsas show priekšnesumus. Vakara pasākumos visi dejot gribētāji varēs arī izkustēties, skanot Nīderlandes dīdžeju izraudzītajai latino mūzikai.

Latvijā pirmo reizi salsa parādījās pirms gadiem septiņiem. Pašlaik šī deja ir iekvēlinājusi neskaitāmu Latvijas iedzīvotāju sirdis, un ik mēnesi dejotāju lokam pievienojas jauni salsas savaldzinātie. Salsa Latvijā attīstījās pamazām, jo noslēgtajiem un vēsajiem latviešiem ir grūtāk atvērties tai brīvības un savstarpējās kopības izjūtai, kas sajūtama un izdejojama šajā dienvidu valstu dejā. Taču ikviens, kas kaut reizi ir redzējis vai pamēģinājis salsu, nespēj to vairs tik vienkārši aizmirst.

Festivālu organizē Latvijas Salsas asociācija. Tās mērķis ir popularizēt salsu un sekmēt tās attīstību, iesaistot dejā arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju. Asociācijas vadītāji organizēja arī 1. Rīgas salsas festivālu, kas notika 2005. gada februārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu