Gunārs Kalniņš gatavs boikotēt Rīgas krogus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai noskaidrotu, vai mīlestība iet caur vēderu un vai mūziķa ēšanas paradumi ikdienā atšķiras no koncertu dienām, «Kursuzsauks.lv» uz īsu sarunu aicināja mūziķi Gunāru Kalniņu.

— Vai tavi ēšanas paradumi ikdienā un koncertu dienās atšķiras?

Jau krietnu laiku nepārmetu sev par summām, ko tērēju ēšanai, jo, ja cītīgi strādāju, tad arī esmu pelnījis labi paēst. Es drīzāk grēkoju ar regularitāti. Kad esmu darbos līdz ausīm, ēšanai nav laika, bet, kad beidzot tieku pie ēšanas, tad pēc pilnas programmas. Dienās, kad ir koncerti vai izrādes, trīs stundas iepriekš nedrīkstu ēst. Un gadās, ka stress ir tik liels, ka pat visas dienas garumā negribas ēst.

— Kā rīkojies, ja ļoti gribas ēst, bet ledusskapī ir tikai ledus gabaliņi un majonēze?

— Es ļoti reti ēdu mājās.

— Vai pats mājās gatavo? 

— Mans augstākais sasniegums virtuvē jau gadiem ilgi ir nemainīgs — nospiežu podziņu, lai uzvārītu ūdeni kafijai, otru podziņu nospiežu tosterim. Es ļauju gatavot citiem. Bez laba pavāra esmu pazudis (smejas)! Bet neatmetu cerības —– esmu sakrājis neskaitāmas receptes ar nolūku — kādreiz pieķerties gatavošanai. Šobrīd man tam diemžēl neatliek laika. Bet ar gaišu skatu nākotnē…

— Kuras ir tavas mīļākās vietas, ja dodies paēst vai iedzert ārpus mājas?

Tur, kur vēl atļauj smēķēt. Šī valsts nebeidz mani pārsteigt.

— Kādu restorānu vai krodziņu tev Rīgā pietrūkst?

— Mana atkarība ir indiešu, taizemiešu, ķīniešu un japāņu ēdieni, tāpēc priecājos par jauniem Austrumu restorāniem. Krodziņi? Retums ir tādas vietas, kur ir laba mūzika, ideāla apkalpošana, labi ēdieni, un jā… ļoti aktuāli — kur var smēķēt. Bet, kamēr nebūs civilizēti apstākļi smēķēšanai iekštelpās, es boikotēšu visus krogus un restorānus. Varbūt beidzot sākšu gatavot pats?

— Kas ir dīvainākais, ko esi ēdis?

— Esmu ēdis dažādus jūras mošķus. Ja tos prot labi pagatavot, tad tie pat ir garšīgi.

— Bet kas ir tas, ko nekādi nevari apēst?

— Arvien retāk — gaļu. Organisms protestē. Neesmu veģetārietis, ēdu visu, ko organisms prasa. Ja vēders prasa zivi vai vistu, tad kāpēc sev to liegt?

— Kas un cik daudz tev būtu nepieciešams, lai izdzīvotu trīs dienas?

— Ideālā variantā ēdu piecas reizes dienā. Maz, bet bieži. Minimums ir kafija, suši, rīsi, augļi, tēja, avokado un «Brie» siers. Par «Brie» būtu gatavs karaļvalsti atdot.

— Kā ir vieglāk iekarot sievietes sirdi — ar labu ēdienu, dzērienu vai mūziku?

— Gan ar visiem iepriekš minētajiem, gan ar visu pārējo… Nav jau vienotas receptes.

— Vai, tavuprāt, mīlestība iet caur vēderu?

— Manā gadījumā — pilnīgi noteikti!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu