Pateicoties profilaksei, mājas cūkām mēris nav konstatēts vairākus mēnešus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pateicoties veiktajiem pasākumiem, izdevies panākt, ka jau vairāku mēnešu laikā Āfrikas cūku mēris nav konstatēts mājas cūku turēšanas vietās, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Viņš arī norādīja, ka meža dzīvniekus ierobežot īsti nav iespējams, tādēļ nav izslēgts, ka ik pa laikam tiks atrasta pa kādai ar šo sērgu saslimušai mežacūkai.

Kā ziņots, laikā no 10.novembra līdz 14.novembrim saņemtie laboratorisko analīžu rezultāti apstiprina Āfrikas cūku mēra (ĀCM) vīrusu vēl divām beigtām mežacūkām, informēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Anna Joffe. Viena no tām atrasta Strenčos, Jērcēnu pagastā, bet otra - Burtnieku novada Valmieras pagastā. Abas mežacūkas atrastas beigtas.

Līdz ar to līdz šim ĀCM konstatēts 155 mežacūkām 11 novadu 26 pagastos, kā arī 72 mājas cūkām, savukārt slimības dēļ kopumā līdz šim iznīcinātas 564 mājas cūkas.

Mājas cūkām ĀCM pēdējo reizi konstatēts 19.septembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu