Aizstrautas nomaiņa — zemju un naudas sadales dēļ

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

«Tie deputāti ir kā dēles, ziniet, — piesūcas, redz, ka tās asinis nevar izžmaugt, [tad] viņi atkrīt un skatās otru, kam izžmaugt. Deputāti tak ir saistīti ar kaut ko. Viņi tak nerunās par kaut kādu Jūrmalas attīstību — tas ir viss blefs, ko viņi stāsta. Skaidrs, ka tās ir intereses. Vajag mēra amatā ielikt kādu, no kura varēs pažmiegt asinis,» tā deviņu Jūrmalas domes deputātu vēlmi ceturtdien no amata atcelt kūrortpilsētas mēru Inesi Aizstrautu komentē Jūrmalgeitas atmaskotājs deputāts Ilmārs Ančāns.

Viņaprāt, «gruzdošais jautājums», kā dēļ Jūrmalā ceturtdien varētu notikt varas maiņa, ir «zemju un naudas sadale». «Tā vai tā miera nebūs — ja šoreiz amatā nomainīs Aizstrautu, pēc tam atkal sāksies,» ir pārliecināts deputāts.

Neuzticību Aizstrautai izteikuši septiņi domes deputāti: Raimonds Munkevics («Jūrmala — mūsu mājas»), Aigars Tampe un Juris Griķis (abi TB/LNNK), Jānis Kuzins («Dzimtene»), Māris Mežapuķe («Tautas saskaņas partija»), Igors Dreija (ievēlēts no «Jaunā centra») un Juris Hlevickis (LPP). Pieprasījumam atbrīvot Aizstrautu no amata pievienojušies arī deputāti Vladimirs Maksimovs un Žanna Kupčika (abi no PCTVL). Pieprasījumu nav parakstījuši abi Aizstrautas bijušie partijas biedri Zigurds Starks un Ģirts Trencis, kurus vienlaikus ar Jūrmalas mēru izslēdza no partijas «Jaunais laiks», kā arī Agris Kalnciems (TP), Ančāns («Mūsu zeme») un Dainis Urbanovičs (LSDSP).

Deviņi deputāti uzskata, ka Jūrmalas pilsētas domes darbs, ko vada priekšsēdētāja Aizstrauta, kļuvis nekonstruktīvs un neefektīvs, netiek īstenota attīstības stratēģija. Viens no neuzticības izteicējiem, kura vārdu min arī starp iespējamajiem kandidātiem uz Jūrmalas mēra amatu, Tampe, norāda, ka «tēvzemieši» Aizstrautas nomaiņu atbalsta galvenokārt iedzīvotāju kritizēto un kontrolējošo institūciju atmesto pilsētas attīstības plāna grozījumu dēļ.

«Attīstības plāns ir tikai tāds mazs iegansts, tur ir cita lieta. Nē, nē, nē, viņiem jau interesē citas lietas — zemes,» savukārt ir pārliecināts Ančāns. Viņaprāt, kādu ietekmīgu Jūrmalas zemju īpašnieku vai nomnieku atbalstu guvis kāds cits mēra kandidāts un atsevišķi deputāti uzskata, ka viņiem ir izdevīgi atbalstīt domes vadības maiņu. «Nu, acīmredzot vienam diktē viens intereses, otram diktē otrs intereses, un tās intereses abas puses kaut kā nesavelk kopā. Skaidrs, ka ir menedžeris, kasieris, kāds, kas kārto visas šīs finansiālās lietas, lai uzpirktu,» spriež Ančāns, vienlaikus izvairoties nosaukt iespējamos aizkulišu «menedžerus».

Tampe kā iespējamos mēra kandidātus min Hlevicki, Kalnciemu, Urbanoviču un Starku. Arī Ančāns pieļauj, ka patiesais apvērsuma rīkotājs un galvenais ieguvējs no tā, iespējams, nemaz nav meklējams starp neuzticību izteikušajiem deviņiem deputātiem. «Tur jau var būt X persona, kas tagad gaida kā lapsa krūmos, ne jau tikai tie, kuri ir parakstījušies. To jau nevar zināt, tur iet likmes augšā. Tagad jau neiet demokrātiskais process, tagad iet pirkšana un pārdošana, vienīgā starpība ar Jūrmalgeitu ir tāda, ka likmes neviens nezina un pa telefonu sarunas nenotiek, ja nu vienīgi par to, kur un kad tikties. Un, kad tiekas, tad tur neviens nav klāt, lai atkal neiekristu,» spriež Ančāns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu