Jūrmalas Domes deputāti slēpjas no Aizstrautas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Astoņi Jūrmalas pilsētas Domes deputāti jau kopš 1. septembra izvairās no jebkādas kontaktēšanās ar Domes priekšsēdētāju Inesi Aizstrautu. Viņa informēja, ka jau piekto dienu neesot iespējams ne sazvanīt, ne satikt Jūrmalas Domes deputātus Aigaru Tampi, Juri Griķi, Jāni Kuzinu, Māri Mežapuķi, Igoru Dreiju, Juri Hlevicki, Vladimiru Maksimovu un Žannu Kupčiku. Tādējādi neesot iespējams turpināt Jūrmalas pilsētas Domes darbu.

Aizstrauta savā publiskajā paziņojumā pazudušajiem deputātiem saka: «Kopš piektdienas, 1. septembra, jūs neesat sazvanāmi un ar jums pazuduši jebkuri sakari. Tāpēc, nogaidījusi līdz 5. septembrim, meklēju jūs publiski. Ceru, ka nebūs iemesla rakstīt iesniegumu policijai par kolektīvu deputātu pazušanu pēc jūsu kopīgās tikšanās 31. augusta vakarā. Neatkarīgi no tā, kurš būs Domes priekšsēdētājs pēc 7. septembra, ir darāmi daudzi darbi, kurus būtu vērts pārrunāt.»

Jūrmalas Domes priekšsēdētājas Ineses Aizstrautas palikšanu amatā atbalsta vairs tikai seši no 15 deputātiem, bet pārējie deviņi 1. septembrī iesniedza pieprasījumu sasaukt ārkārtas sēdi, lai lemtu par tagadējā mēra atbrīvošanu no amata. Par jaunu pilsētas galvu deputāti, visticamāk, spriedīs jau 7. septembrī Domes kārtējā sēdē. Neuzticību Aizstrautai izteikuši septiņi Domes deputāti: Raimonds Munkevics («Jūrmala — mūsu mājas»), Aigars Tampe un Juris Griķis (abi TB/LNNK), Jānis Kuzins («Dzimtene»), Māris Mežapuķe (Tautas saskaņas partija), Igors Dreija (ievēlēts no «Jaunā centra») un Juris Hlevickis (LPP). Pieprasījumam atbrīvot Aizstrautu no amata pievienojušies arī deputāti Vladimirs Maksimovs un Žanna Kupčika (abi no PCTVL).

Zem pieprasījuma nav parakstījušies abi Aizstrautas bijušie partijas biedri Zigurds Starks un Ģirts Trencis, kurus vienlaikus ar Jūrmalas mēru izslēdza no partijas «Jaunais laiks», kā arī Agris Kalnciems (TP), Ilmārs Ančāns («Mūsu zeme») un Dainis Urbanovičs (LSDSP).

«Neatkarīgā» otrdien raksta, ka Domes priekšsēdētājas steidzama nomaiņa esot saistīta ar «zemju un naudas sadali» no protestējošo deputātu puses. «Attīstības plāns ir tikai tāds mazs iegansts, tur ir cita lieta. Viņiem jau interesē citas lietas — zemes,» tā pret Aizstrautu nostājušos deputātu rīcības motīvus uztver Jūrmalgeitas atmaskotājs deputāts Ilmārs Ančāns. Viņaprāt, kādu ietekmīgu Jūrmalas zemju īpašnieku vai nomnieku atbalstu guvis kāds cits mēra kandidāts un atsevišķi deputāti uzskata, ka viņiem ir izdevīgi atbalstīt Domes vadības maiņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu