Vienīgais <i>Seal</i> koncerts Baltijas valstīs notiks Viļņā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: seal.com

Pārrunas par pirmā un vienīgā dziedātāja Sīla (Seal) koncerta rīkošanu Baltijas valstīs ir bijušas veiksmīgas, un tas notiks 17. oktobrī Viļņā, ziņo koncertaģentūra «Makroconcert». Šo uzstāšanos varēs noskatīties tikai 3000 cilvēku.

Bērnības rētas

«Sieviešu mīlulis», «21. gadsimta romantiķis», «Melnais cilvēks ar rētu sejā un dievišķo balsi» — tā ir tikai daļa tēlaino apzīmējumu, ko izmanto, raksturojot britu soulmūzikas zvaigzni. 

Sīls (īstajā vārdā Henry Olusegum Olumide Adeola Samuel) dzimis ieceļotāju ģimenē, viņa vecāku saknes meklējamas Nigērijā un Brazīlijā. Dziedātāja rētām klātā seja ir palikusi kā liecība par agrā bērnībā pārciesto ādas slimību.

Patstāvīgu ceļu mūzikā Sīls aizsāka pirms 15 gadiem ar savu debijas albumu «Seal». Kritiķi un klausītāji to novērtēja visnotaļ atzinīgi, dziedātājs tika izvirzīts arī «Grammy» balvai nominācijā «Labākais jaunais izpildītājs». Pēc trim gadiem sekoja nākamais albums «Seal II», kuru izdodot Sīls ieguva vēl lielāku fanu pulku, kas joprojām klausās un dievina dziesmas «Kiss From a Rose», «Crazy», «Prayer For The Dying», «Killer» un citus hitus.

«The New York Times» viņu nosauc par ģēniju

Sīls izdevis sešus albumus: «Seal» (1991), «Seal II» (1994), «Human Being» (1998), «Seal IV» (2003), 2004. gadā iznākusi labāko dziesmu izlase «Seal: Best 1991–2004», bet viņa pēdējais albums «Live in Paris» nonācis klausītāju rīcībā pagājušajā gadā. Divas reizes viņš saņēmis arī prestižo «Grammy» balvu — kā labākais komponists un labākais vokālists.

Vislielākos panākumus gan Eiropā, gan ASV Sīlam nesa singls «Kiss From a Rose» — dziesma filmai «Batman Forever». Tā tika nominēta «Grammy» balvai nominācijās «Gada dziesma» un «Gada ieraksts».

Sieva — «Victoria's Secret» modele

Presi vienmēr vilinājušas sensācijas, tāpēc sava neparastā izskata un daudzo mīlas dēku dēļ Sīls vienmēr bijis gards kumosiņš žurnālistiem un fotogrāfiem. Taču mazliet vairāk nekā pirms gada dziedātājs izraisīja veselu sensāciju, apliecinot, ka savu donžuāna tēlu metis pie malas un kļuvis nopietns jo nopietns. 2005. gada maijā viņš apprecējās ar blondo skaistuli Heidiju Klūmu, vienu no pasaulē slavenākajām modelēm, kuras foto rotājis neskaitāmu žurnālu vākus un kura reklamējusi visprestižākos zīmolus, arī «Victoria's Secret», «American Express», «Nike», «Swatch» un citus. Greznā kāzu ceremonija izmaksājusi divus miljonus dolāru.

Pavisam nesen Sīls atklājis, ka viņu ģimenē gaidāms otrs dēls. Pāris jau lolo gadu veco Henriju un Heidijas meitiņu Lenī no viņas iepriekšējām attiecībām ar Flavio Briatori.

Viens koncerts deviņu vietā

Koncertaģentūra «Makroconcert» veikusi pārrunas ar Sīla menedžmenta pārstāvjiem jau kopš pagājušās ziemas, un sākotnēji bijis plānots rīkot koncertu gan Latvijā, gan Lietuvā, gan Igaunijā, taču tikai nesen kļuvis skaidrs, ka būs iespējams organizēt tikai vienu ekskluzīvu koncertu Baltijas valstīs un tas notiks Viļņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu