Vaišļa pamet radio

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no arhīva

«Radio Skonto» moderators un pasaules apceļotājs Jānis Vaišļa pamet ikdienas darbu radio. No rudens viņš ar «Palīdzības formulu» risinās cilvēku sasāpējušās problēmas TV.

Telekompānija «LNT» pagājušajā sezonā sāka demonstrēt pilnīgi jaunu televīzijas raidījumu «Palīdzības formula», kuru vadīja profesionāls psihoterapeits Ervīns Alksnis. Tā nebija vienkārša problēmu pārrunāšana, tas bija kā bezmaksas psihoterapijas kurss TV studijā. Šoruden raidījuma vadītāja krēslā sēdīsies Jānis Vaišļa. «Raidījumam būs pilnīgi jauns formāts, bet es arī cilvēkiem palīdzēšu katru dienu,» viņš stāsta.

Savulaik Jānis Vaišļa ir mācījies psiholoģiju un, kā pats saka, ilgi un dikti ar to nodarbojies. «Mana palīdzības formula būs citāda, vairāk kā talk show. Esmu pārliecināts, ka varu uztaisīt labāku raidījumu, un es ticu, ka latvieši ir pelnījuši kaut ko labāku. Man vienmēr sien klāt to psihologu, un es vienmēr par to esmu drusku uzvilkts. Arī televīzijā teic, ka citādāk jau cilvēki man neticēs. Manuprāt, gluži otrādi: es daudz vairāk varu pateikt kā cilvēks, nevis kā psihologs. Jo, kad ieeju psihologa kārtā, esmu ierobežots no visām pusēm — ko drīkst un ko nedrīkst. Tāpēc labāk izvēlos būt moderators.»

Ar raidījuma režisoru un producentiem Jānis Vaišļa jau vienojies: ja viņiem nepatiks, kā viņš strādā, viņš no TV aizies. Un, ja viņam nepatiks tas, ko no viņa prasa, arī tad viņš aizies. Tieši demokrātiskā līguma nosacījumi viņu visvairāk iepriecina. «Ja mani mēģina ierobežot, ielikt kaut kādās normās, es nespēju dzīvot — man nav motivācijas. Materiālais nodrošinājums, kas man vajadzīgs, ir minimāls, šeit es to nopelnīšu ar uzviju. Man galvenā motivācija ir morālais gandarījums, lai man būtu interesanti. Un man būs interesanti, ja arī skatītājam būs interesanti. Tiklīdz jutīšu, ka skatītāju tas neinteresē, es to neturpināšu!»

Taujāts par darbu radio, Jānis saka: «Man tā lieta patīk, man ļoti patīk arī tie cilvēki, ar kuriem kopā strādāju, bet es nevaru visu mūžu celties pulksten sešos. Man ir bērns, kaut kāda dzīves sajēga... Es tur kādreiz būšu, palikšu speciālkorespondenta statusā, taču ne mirkli nebiju domājis ar to saistīt visu dzīvi.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu