«Jautājumi zem deķa» 10. Atkal šis nelaimīgais orgasms...

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Seksologi regulāri atbild uz lasītāju vēstulēm. Žurnāls «Princese» laipni atļāva ar šīm atbildēm iepazīstināt arī mūsu lasītājus. Problēmas, kas rodas «zem deķa» mēdz būt līdzīgas…


Vai manam vīram ir cita sieviete, ja esam gultā un viņa attieksme ir vienaldzīga. Ātrs, maziņš seksiņš. Es pat nesasniedzu orgasmu, kad viņš jau ir beidzis un griež man muguru. Nekādas aprunāšanās, nekā. Vai tiešām viņam ir cita?
(Siev., 32 g.)

Domāju, ka jūsu attiecībās ir izveidojusies zināma rutīna un jūsu vīrs ir seksuāls egoists. Maz ticams, ka viņam ir cita partnere. Var būt, ka viņš ir «iegājis» darbā, bet gultā viņam ir tikai vienīgā interese — panākt seksuālo apmierinājumu, izdarīt to tāpēc, ka organisms to prasa.

* * *
Seksa laikā man ļoti ātri iestājas orgasms, vai to var ārstēt un kā?
(Vīr., 19 g.)

Priekšlaicīga ejakulācija — sēklas noplūde — ir slimība, kuru var ārstēt un arī ārstē. Tās iemesli var būt vairāki: pastiprināta receptoru jutība, iekaisuma procesi, ilgstoša atturēšanās, neveiksmīgi pirmie seksuālie kontakti.

Vairākkārtēja ātra ejakulācija seksa laikā rada psiholoģiskas problēmas, tāpēc terapija ir kompleksa. Reti izdodas ar paša spēkiem izārstēties — tāpēc jau pašā sākumā būtu vēlams apmeklēt speciālista konsultāciju un sākt terapiju. Jo ilgāku laika posmu dzimumkontaktu laikā notiek priekšlaicīga sēklas noplūde, jo vēlākā laikā to grūtāk ir koriģēt.

Normāls vidējais laiks no dzimumlocekļa ievadīšanas makstī līdz sēklas noplūšanai ir 10–15 minūtes, bet kopumā svārstās 5–20 minūšu robežās.

* * *
Kā vīrietim var panākt, lai sekss būtu ilgāks, lai ejakulācija nenotiktu vismaz pirmajās 20 minūtes?
(Vīr., 28 g.)

Nepieciešami speciāli treniņi, kuri var aizņemt pat gadu. Šis process lielā daļā gadījumu ir izveidojies un nostabilizējies reflekss, kuru nākas mainīt. Jāņem vērā, ka, jo ilgāku laiku tas ir pastāvējis, jo grūtāk šo refleksu koriģēt, bet to ir iespējams izdarīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu