Interesanti skaitļi un fakti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Pasaulē notiek interesantas lietas un tiek veikti pavisam neticami pētījumi un aprēķini, par kuriem ikdienā neiedomājamies. Lūk, daži no tiem.

No pasaules septiņām garākajām alām trīs atrodas Ukrainas teritorijā. Visgarākā no tām ir Optimistiskā ala Podoljē. Tās garums ir 153 kilometri.

Visas dzīves laikā cilvēks redz sapņus aptuveni sešu gadu garumā.

Gulta kā mēbele Krievijā radās tikai XVII gadsimta sākumā. Pirms tam cilvēki gulēja vai nu uz grīdas, vai lažām, vai uz krāsns.

Puse Amerikas studentu cer, ka līdz 40 gadu vecumam kļūs par miljonāriem.

Cilvēka ķermenī ir aptuveni trīs miljoni šūnu, taču tikai aptuveni desmitā daļa no tām ir cilvēka šūnas. Pārējās ir mikrobi.

Itāliešu mafija tiek uzskatīta par visienesīgāko noziedznieku sindikātu. Šīs organizācijas apgrozījums gadā sasniedz 200 miljardus dolāru, bet gada peļņa — aptuveni 75 miljardus. Par mafijas biedriem tiek uzskatīti aptuveni no trim līdz pieciem tūkstošiem cilvēku no 25 «ģimenēm».

Vissenākais no reģistrētajiem smēķēšanas atmešanas gadījumiem ir datēts ar 1679. gada piekto aprīli. Somijas pilsētas Turku šerifs Johans Katsu savā dienasgrāmatā ierakstīja: «Es beidzu smēķēt tabaku». Pēc mēneša viņš nomira.

1979. gadā Pensilvānijā tika reģistrēti divi neparasti jaundzimušo vārdi: Pepsi un Kola.

1995. gadā pirmo reizi vēsturē japāņi apēda vairāk gaļas nekā rīsu.

Birmā par īpašumā esošu nereģistrētu datoru var nokļūt aiz restēm uz 15 gadiem.

Nīderlandē XVII gadsimtā studenti un universitāšu pasniedzēji atbrīvojās no nodokļa par alkoholiskajiem dzērieniem sešu alus mucu un 200 litru vīna apmērā.

Salamandras āda izdala īpašu vielu. Ja salamandru iesviestu ugunī, tā šīs vielas dēļ nedegtu un pat spētu aizbēgt.

Zviedrijā ir pilsēta ar nosaukumu A, bet Francijā — pilsēta Y.

1911. gadā Ķīnā bize tika uzskatīta par feodālisma pazīmi, tāpēc tās nēsāšana tika aizliegta.

Visīsākais karš notika 1896. gadā starp Britāniju un Zanzibāru. Tas ilga precīzi 38 minūtes.

Kad no Eiropas uz Ameriku 1850. gadā aizveda pirmo partiju zvirbuļu, amerikāņi tā sapriecājās, ka pārbaroja visus putniņus līdz nāvei.

Aitām ir ļoti attīstīta bara sajūta. Kompānijas dēļ aita pat ir gatava padarīt sev galu.

Galvassegas, kurās mūsdienās ietērpj jaundzimušos, ir precīza viduslaiku vīriešu galvassegu kopija.

Viens no bezjēdzīgākajiem cilvēku izgudrojumiem ir «lēkājošā parūka». Pie nelielas matu šķipsnas ir piestiprināta atspere, un, kad laimīgais izgudrojuma īpašnieks nospiež pogu, parūka palecas un gaisā izpilda graciozu deju.

«Nelietis cietējs» — tas ir kokteilis, kas tika pasniegts kādā Kairas hotelī XX gadsimta sākumā. Tas bija īpaši populārs pie rakstniekiem un slaveniem ceļotājiem. Dzērienu baudīja Somersets Moems, Skots Ficdžeralds un Ernests Hemingvejs. Kokteilis it kā raksturoja viņu attieksmi pret dzīvi: brendijs, džins, citronu sula, svaigas piparmētras un ledus.

Padomju dzimtsarakstu nodaļas savas pastāvēšanas laikā paspēja reģistrēt šādus vārdus: Satellitka, Lagšmivara (Lagerj Šmidta v Arktike), Ojušminald (Oto Juļevič Šmidt na ļdiņe), Artilerijskaja Akademija, Glavspirt, Neprerivka, Ģēnijs, Gigants.

Par neticami lieliem parādiem notiesātais Otago pilsētas (Jaunzēlande) mērs, kuram bija likumdevēja pilnvaras, izmantoja likumu sev par labu. Ierēdnis pavēlēja uzskatīt viņa personīgo māju par parādu cietumu. Tur viņš labklājībā arī pavadīja sev piespriesto apcietinājuma laiku.

Nesen Itālijā steidzami tika pieņemts aizliegums ievest «dažādus indīgus astoņkājus». Saskaņā ar laikraksta «La Stampa» publikācijām ar paniskām bailēm no zirnekļiem cieta neviens cits kā republikas premjerministrs Silvio Berluskoni.

Kad padomju militārie padomnieki apmācīja Vjetnamas miermīlīgos zemniekus apieties ar zenītiekārtām, mazizglītotie jauniesaucamie saprata vienu vienīgu teicienu — «dari kā es». Taču vjetnamieši tomēr bija ļoti cītīgi skolnieki. Viņi atcerējās visus vārdus pēc kārtas, lamuvārdus ieskaitot. Pārbaudēs pēc atbildes «Tieši tā, biedri ģenerāli!» viņi augsto virsnieku aizsūtīja uz vairākām «zināmām adresēm».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu