Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Ceļojums cauri Berga Bazāra brančiem

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Berga Bazārs ir pirmā vieta Rīgā, kur vēlo brīvdienu brokastu, vai tā dēvētā branča piedāvājumu varēs baudīt vesela kvartāla ietvaros. Kvartāla šefpavāri sola - viņu piedāvājums atšķirsies no līdzīgām alternatīvām. Sākot ar 15. - 16. novembri katru nedēļu brīvdienās 10:00 - 16:00 Berga Bazārā būs iespēja baudīt daudzveidīgas vēlās brokastis. Piedāvājam ieskatu branča vietās - ko tur varēs nobaudīt!

 
Raksta foto
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Klasiski: tradicionālas amerikāņu brokastis

Vieta: viesnīcas restorāns «Bergs» ar restorāna šefpavāra Naura Jakuško iedvesmu.

Šefpavārs: Nauris Jakuško

Piedāvājums

  • Olas «Benedikts», gatavotas 63 °C, ar angļu mafinu, svaigajiem spinātiem un holandiešu mērci
  • Franču tosti no pašgatavotās sēklu maizes ar rumā svilinātiem banāniem
  • Melleņu pankūkas ar putukrējumu un ogu džemu
  • Mimosa ar svaigi spiestu apelsīnu sulu un mājas prosecco
  • Asiņainā Mērija ar naturālo tomātu sulu
 
Raksta foto
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Ekskluzīvi: austeres un dzirkstošais vīns

Vieta: vīna bārs «Garage»

3 austeres

Dzēriens: prosecco vai šampanietis. «Garage» saimnieks Jānis Jenzis īpaši lepojas ar izsmalcināto Rene Prevot šampanieti, kurš ārpus Francijas pieejams tikai «Garage».

 
Raksta foto
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pikanti: meksikāņu TEX-MEX galda brokastis

Vieta: «Andalūzijas suns»

Ēdiens: gatavo pats savas vēlās TEX MEX brokastis

  • Kviešu tortiljas
  • Kukurūzas tortiljas
  • Nacho čipsi
  • Zaļumi - lociņi un kinza
  • Konservētas kukurūzas vālītes
  • Meksikāņu omletes rullīši ar gvakamoles mērci
  • Svaiga meksikāņu salsa
  • Asā meksikāņu salsa
  • Gvakamoles mērce
  • Čedaras siera mērce
  • Svaigu dārzeņu salāti ar avokado un kukurūzu, laima – piparmētru mērce
  • Svaigi salāti ar marinētu kaktusu, mango un zaļumu – ingvera mērci
  • Grilētas cūkgaļas strēmeles laima marinādē ar jalapeno
  • Grilētas vistas strēmeles ar dārzeņiem
  • Meksikāņu zupa
  • Maltā gaļa ar jalapeno pipariem
  • Fajitas ar vistas gaļu
  • Chilli con carne
  • Ceptas zivju strēmeles ar garnelēm un pikanto avokado mērci
  • Deserts un augļi:
  • Bumbieris
  • Paradīzes āboli
  • Agaves mērce
  • Mango želeja ar vaniļas krēmu un paradīzes āboliem
  • Cepti banāni ar agaves mērci, putukrējumu, pistācijas griljāžu un papaiju
 
Raksta foto
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Saldi: pašmāju musli un dažādas saldējuma šķirnes

Vieta: kafejnīca «Buržuja brokastis»

Piedāvājums

  • Saldējumnīcas Buržuja Brokastis vēlo brokastu piedāvājums
  • 4 veidu pašmāju musli ar jogurtu un ogu mērci.
  • Piedevās pēc izvēles žāvēti augļi, sēklas, ievārījums, ogas, saldējums.
  • Plānās krepes vai biezpiena pankūkas ar Skrīveru mājas saldējumu un karamelizētiem augļiem.
  • Piedevās pēc izvēles drupināti rieksti, ogas, kausēta karstā šokolāde.
  • Croque Madam - sātīga karstmaize ar bešamel mērci, franču sinepēm, šķiņķi, parmezāna sieru un ceptas olas «cepurīti».
  • Krāsnī ceptu ķirbju, pastinaku krēmzupa ar svaigā siera bumbu vai kartupeļu saldējumu, pesto mērci un ķirbju sēkliņām.
  • Izvēloties vēlo brokastu piedāvājumu, Buržujs uzsauc Latvijas sidra glāzi!
 
Raksta foto
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Tradicionāli: franču brokastis

Vieta: Gastropub «Cydonia» orientējas uz tradicionālām franču brokastīm.

Šefpavārs: Alvis Tjuniņš

Ēdiens

  • Muslis ar jogurtu vai pienu
  • Plānās franču pankūkas ar ievārījumiem
  • Svaigi cepts kruasāns ar zaļumu biezpienu, šķiņķi un dārzeņu salātiem
  • Svaigi cepts kruasāns ar dārzeņiem un sieru
  • Svaigi cepts kruasāns ar olu/tunča salātiem
  • Plānās pankūkas ar ceptiem spinātiem un sieru
  • Četru olu skrembls ar muskatu, ceptu bekonu un tomātu/gurķu/krējuma salātiem
  • Omlete franču gaumē ar dārzeņiem, sēnēm, sieru, diļļu/krējuma mērci
  • Omlete franču gaumē ar mājas kūpinājumu
  • Polārā karstmaize ar mozarellas sieru un prošuto
  • Cēzara salāti ar bekonu un vistu
  • Cēzara salāti ar garnelēm
  • Tomātu mozarellas salāti ar Parmas siera un bazilika pesto
  • Brušetu asorti

Deserts

  • Crem brule ar svaigām ogām
  • Cydonia`s panna cotta
  • Jogurta kūka
 
Raksta foto
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Sātīgi: amerikāņu brančs

Vieta: novembra beigās Berga Bazārā vērsies vaļā jauns restorāns «Zoste»

Šefpavārs: Kārlis Celms

Ēdiens: arī šeit būs iespējams izbaudīt saldi sāļās garšu kombinācijas, piemēram saldo beļģu vafeli pasniedzot ar kļavu sīrupu un fritētiem vistas gabaliņiem. Neatkārtojams burgers ar olu un tomātu čatniju, desiņas ar salsa verde - šeit būs īsta paradīze visiem tiem, kam tīk paēst daudz un garšīgi.

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu