«Arsenāls» atdzīvina Mirstošo gulbi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Arsenāls

19. septembrī  kinoteātra «Rīga» Lielajā zālē, kas bija pārpildīta un publika pat sēdēja zāles ejās uz grīdas, notika Jevgeņija Bauera mēmās filmas «Mirstošais gulbis» (Krievija, 1916) Latvijas pirmizrāde, kuru apskaņoja Latvijas Nacionālās operas kora grupa (diriģents Aigars Merijs-Meri), Mārtiņš Zilberts (klavieres), Gidons Grīnbergs (vijole), Rihards Štrauss (čells) un Gunta Davidčuks (soprāns).

Zāles akustika uzbūra burvīgu filmas partitūru, korim dziedot balkonā, bet mūziķiem esot pie ekrāna. Kā pēc premjeras teica diriģents Aigars Merijs-Meri, tad filmas apskaņošanas process bijis sarežģīts, bet ļoti interesants...

Sākoties lentes beigu titriem, publika jau aplaudēja.
Bauers, no viņsaules skatoties savu melnbalto melodrāmu, esot čukstējis, ka ap viņu lido eņģeļi gulbju izskatā.

Kino bija ierāmēts greznajā «Rīgas» Lielās zāles interjerā. Jaunkundzes šņukstēja, dāmas atcerējās jaunību, jaunskungi domāja, kur nopirkt ziedus, bet sirmi kungi domīgi kasīja pakaušus, atceroties laikus, kad debesis bija zilākas un zāle – zaļāka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu