«Arsenāls» tiekas ar Kultūras ministrijas valsts sekretāri

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Arsenāls

Vakar, 20. septembrī «Arsenāla» prezidents Augusts Sukuts un trīs foruma žūriju – FIPRESCI,  INTERFILM un BALTIJAS KONKURSA SKATES - locekļi tikās ar Kultūras ministrijas valsts sekretāri Solvitu Zvidriņu, lai vairāk uzzinātu par Latvijas kino dzīvi, tajā skaitā arī par «Arsenāla» vēsturi.

Žūrijas locekļi interesējā par Kultūras ministrijas atbalstu latviešu filmu ražošanai un arī par ministrijas atbalstu šādu notikumu mārketinga aktivitātēm, kā arī par valsts kino vēsturi un pašreizējo situāciju kino jomā Latvijā.

Ar lielu interesi žūrijas locekļi noklausījās Augusta Sukuta stāstījumu par «Arsenālu» kā par padomijas laika aizliegto filmu festivāla pirmsākumiem astoņdesmito gadu beigās, kad Latvija vēl bija Padomju Savienības republika. 

Pieņemšanā piedalījās FIPRESCI žūrija (Šahla Nahīda (Francija), Ādams Horoščaks (Polija), Migels Somsens (Portugāle), Gorans Gočičs (Serbija), Inga Pētersone-Redoviča (Latvija)), INTERFILM žūrija (Gatis Līdums (Latvija), Ulla Hjorta Nīlsena (Dānija), Angelika Oberta (Vācija)) un BALTIJAS KONKURSA SKATES žūrija (Karlo Katrians (Itālija), Ūla Lunns Renolēns (Norvēģija), Stefānija Litlla (Lielbritānija)).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu