«Arsenāls» atver Baltijas priekškaru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Arsenāls

Vakar kinoteātra «Rīga» Lielajā zālē «Arsenāls» runāja par saviem vistuvākajiem kaimiņiem – leišiem un ēstiņiem, neaizmirstot arī pašus. Letiņus. Arsenāls prezentēja savu Baltijas filmu konkursu.

Prezentācija kā parasti bija savdabīga, jo «Arsenāls» šo skati atklāja ar Džonu. Ar Jāni Doredu, kurš ir mēmās filmas «Tirgoņa Baškirova meita» (1913., Krievija) operators. Tā ir viņa vienīgā aktierfilma, un mēs redzējām absolūti modernu operatora darbu, kas tapis gandrīz pirms simt gadiem. Tas tika apskaņots, pateicoties Andim Klučniekam (flauta) un Mārtiņam Zilbertam (klavieres).

Ceremonijā piedalījās trīs ļoti svarīgas Baltijas kino procesa dāmas -  Ilze Gailīte-Holmberga (Latvija), Marge Līski (Igaunija) un Aušra Dobiene (Lietuva).

Jā, bija Jāņa Doreda filmētā «Tirgoņa Baškirova meita» – skaists mīlas stāsts – ar hičkokisku finālu, kad zem segu un spilvenu kaudzes noslēptais mīlnieks, nekam tādam nenotiekot, aiziet viņsaulē, bet trakāko piedāvāja igauņi, ko arī «Arsenāls» Baltijas konkursa ietvaros vakar parādīja, un arī iekļāvis starptautiskajā skatē. Proti, igauņa Kārena Kēra lenti «Vīri pie ieročiem».

Kā šorīt teica leģendārais holandiešu režisors Joss Stellings, viņam šī lente patika, un ļoti patika publikas reakcija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu