«Cosmos» tapis pirmais videoklips

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Drīzumā televizoru ekrānos varēsim vērot  «Cosmos» puišus viņu pirmajā videoklipā, kas veidots Maestro Raimonda Paula leģendārajai dziesmai «Miļion alih roz».

«Cosmos» dziedātājs Jānis Šipkēvics juniors skaidro: grupai nu tapis pirmais klips, kas nofilmēts tepat kaimiņos, Igaunijā. Taču rodas jautājums, kāpēc dziesmas video nevarēja veidot tepat Latvijā? «Paļāvāmies uz Guntaru Raču (mūziķis un dzejnieks), kurš ieteica videoklipu filmēt pie igauņu režisora Indreka Māsa. Račs režisoru raksturoja kā asu cilvēku, kurš ļoti ātri uztver dažādas idejas,» stāsta Šipkēvics jaunākais. Izrādās, ka klips dziesmai «Miļion alih roz» veidots arī tāpēc, lai tuvākajā nākotnē «Cosmos» puiši dotos iekarot Austrumu tirgu — no Atēnām līdz pat Ķīnai un Idonēzijai. «Tieši Āzijas valstis izrādījušas par mūsu sniegumu pastiprinātu interesi, un «EMI» pārstāvji paziņoja, ka tieši šai dziesmai jābūt jaunajā diskā, kas, iespējams, iznāks nākamā gada sākumā. Kā zināms, Japānā «Miļion alih roz» ir ļoti populāra dziesma,» nākotnes plānus atklāj Šipkēvics.

Varam jau pačukstēt, ka jaunā videoklipa kadros nebūs redzamas sarkanu rožu kaudzes. «Vesels lērums ar rozēm — tas ir pārspīlēti. Tāpēc apzināti no šādas idejas izvairījāmies. Iespējams, dziesmas laikā varēs redzēt tikai vienu rozi,» — tā Šipkēvics.

Izcilais igauņu režisors Māsa klipu filmēja visu dienu. «Uz Igauniju braucām ar grupas busiņu. Vēlu naktī iebraucām Tallinā un vēl paguvām ieturēt maltīti viesnīcas ķīniešu restorānā, kur piedzīvojām patīkamu brīdi, kad vietējie mūs atpazina un lūdza autogrāfu,» atceras Šipkēvis.

Andris Sējāns kā spilgtāko sižetu klipa tapšanas laikā min filmēšanas studiju. «Tā bija nokrāsota spilgti baltā krāsā. Nezinu, vai tas ir kuriozi, bet, kad nonācu šajā telpā, kurai nav krasu stūru, bija ļoti viegli ieskriet sienā. Tā bija milzīga bezgalības sajūta,» — tā Sējāns, kas piebilst, ka, filmējot nākamo klipu, zinās, kā uzvesties un rīkoties.

Puiši, piebraucot pie lielās studijas ēkas, šaubījušies: «Vai tad tā ir studija?» Taču, ieejot iekšā, nonākuši pavisam citā pasaulē. Plašās telpas sadalītas tā, lai varētu atpūsties, paēst un strādāt. Turklāt slavējami, ka viss bijis noorganizēts, lai puiši varētu filmēties un ne par ko citu neraizēties.

«Filmēšanos studijā var salīdzināt ar skaņas ierakstiem. Taču dziesmu ierakstu studijā — kaut nedaudz—, bet rezultātu var dzirdēt tūlīt; filmējoties uzņem vairākus variantus, un es kā klipa dalībnieks nevaru iztēloties, kā tas izskatīsies,» — tā Juris Lisenko.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu