Pinka koncertēs Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pink-music.de

Populārā amerikāņu dziedātāja Pinka 1. novembrī sniegs koncertu «Arēnā Rīga», portālu «Apollo» informēja koncertaģentūra FBI.

Pinka ir vairāku «Grammy» balvu īpašniece un pasaules slavu ieguvusi ar savu dziedāšanas stilu, kas tiek raksturots kā skarbs, bet vienlaikus emocionāli saviļņojošs. Viņas izskats šokē, taču arī visspilgtāk raksturo dziedātāju — viņa ir nepakļāvīga un neatkārtojama personība. Latvijā māksliniece ieradīsies pasaules turnejas «I'm Not Dead» laikā un sniegs aizraujošu šovu.

Dumpīgās dziedātājas kompozīcija «Stupid Girls» šogad uzvarēja «MTV Music Video Awards» nominācijā «Labākais popmūzikas video», turklāt dziedātāja ieguvusi arī citas nozīmīgas balvas un atzinību visā pasaulē.

«Mēs jūtamies patiesi lepni, ka sadarbībā ar skandināvu koncertaģentūru «Welldone» varam Latvijai piedāvāt šādas klases mākslinieces uzstāšanos. Tas būs pirmreizējs notikums, jo koncertu sniegs patlaban tik aktuāla un pasaulē slavena dziedātāja, kuras albums pašlaik atrodas pasaules topu virsotnēs. Šī ir iespēja redzēt uzstājamies dziedātāju, kuras kontā ir gan «Grammy», gan MTV balvas un nominācijas, tāpēc paredzam, ka interese būs liela, jo ar šāda ranga māksliniekiem publika tiek lutināta reti. Skatītāji varēs vērot koncertu, kas atmiņā paliks vēl ilgi, jo Pinku raksturo lielisks šovs un aizraujošs uzstāšanās stils, kas sagādā pārsteigumu un dažreiz pat šokē,» stāsta SIA «BDG» valdes locekle Inga Kadeka.

Biļetes tirdzniecībā būs no 3. oktobra plkst. 10.00 «Biļešu servisa» kasēs un internetā. Biļešu cena: skolēniem un studentiem, uzrādot apliecību, — 15 latu, stāvvietas — 20 latu, sēdvietas — 25 lati, bet sēdvietas ar vislabāko redzamību maksās 35 latus.

Īsumā par Pinku

Pinka jeb īstajā vārdā Alīsija Mūra ir dzimusi 1979. gada 8. septembrī ASV, Filadelfijā. Par mūziku meitene sāka interesēties jau bērnībā un 13 gadu vecumā kļuva par repa grupas «Schools Of Thought» dalībnieci. Vēlāk viņa iesaistījās arī grupās «Basic Instinct» un «Choice». Taču pasaules slavu viņai atnesa tieši solokarjera, ko viņa sāka, noslēdzot līgumu ar ierakstu kompāniju «LaFace Records». 2000. gadā iznāca viņas pirmais singls «There U Go», un jau pēc pāris mēnešiem tas ieguva zelta statusu. Tā paša gada aprīlī sekoja arī pirmais albums «Can't Take Me Home», kas vēlāk ieguva divkāršu platīna statusu!

2001. gada aprīlī Pinka kopā ar trim slavenām dziedātājām (Kristīnu Agileru, Lil' Kim, Miya) ierakstīja filmas «Mulenrūža» saundtreku «Lady Marmalade», kas kļūst par hitu. Dziesma nokļuva topa «Billboard Hot 100» pirmajā vietā! Ar šo dziesmu Pinka ieguva pirmo «Grammy balvu».

2001. gada novembrī iznāca dziedātājas otrais albums «M!ssundaztood». Izdodot šo albumu, Pinka pasaulei pavēstīja, ka viņa nav tikai kārtējā skaistā popprincese, bet gan nopietna mūziķe un dziesmu autore. Pirmais singls no jaunā albuma «Get the Party Started» iekļuva ne tikai Apvienotās Karalistes TOP 5, bet arī daudzos citos topu augšgalos visā pasaulē. Arī citi albuma singli «Don't Let Me Get Me», «Just Like a Pill», un «Family Portrait» guva panākumus gan radio, gan topos. Bet dziesma «Just Like a Pill» kļuva par pirmo Pinkas solodziesmu, kas nokļuvusi pirmajā vietā Apvienotajā Karalistē.

Dziedātājas trešais albums «Try This» tika izdots 2003. gada 11. novembrī. Tas neilgā laikā iekļuva TOP 10 albumu sarakstā Apvienotajā Karalistē, Kanādā, ASV un Austrālijā. Singls «Trouble» Pinkai atnesa otro «Grammy» balvu.

Ceturtais studijas albums «I'm Not Dead» tika izdots šā gada aprīlī un atzīmē dziedātājas atgriešanos pie ierakstu kompānijas «LaFace Records». Albums tika izdots tieši sešus gadus pēc pirmā dziedātājas albuma iznākšanas. Jau pirmais singls «Stupid Girls» neilgā laikā iekļuva TOP 20. Tas uzvarēja arī MTV VMA 2006. gada balvu pasniegšanas ceremonijā kā «Labākais popmūzikas video».

Pinka ir ieļauta 21. gadsimta Apvienotās Karalistes Mūzikas slavas alejā (UK Music Hall of Fame), un viņas vokālās dotības tiek salīdzinātas ar leģendārās dziedātājas Dženisas Džoplinas balsi, ko Pinka uzskata par savu mūzikas ideālu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu