Džordžs Maikls atkal ceļā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Bijušais grupas «Wham!» dalībnieks Džordžs Maikls, lai atzīmētu 25 mūzikas biznesā pavadītos gadus, devies koncertturnejā pēc 15 gadu pārtraukuma.

Salīdzinājumā ar pašreizējām A klases zvaigznēm (U2, Madonnu, diemžēl arī Robiju Viljamsu) viņa guvums nav īpaši liels – uz koncertu Barselonā ieradās tikai ap 18 000 cilvēku. Palau Sant Jordi arēnā vairāk ļaudīm, iespējams, pat nepietiktu vietas, un tie, kas bija, uzņēma Dž. Maikla uzstāšanos ar īstu gandarījumu. Skanot dziesmai «Shoot the Dog», kuras videoklipā redzams ASV prezidents Džordžs Bušs gultā ar Lielbritānijas premjerministru Toniju Blēru un viņa sievu, arēnā atskanēja sajūsmas pilni svilpieni, kas nerimās arī Dž. Maikla politisko komentāru laikā.

«Viņš izskatās labāk, viņš jūtas labāk, viņš dzied labāk nekā pagājušajos gados,» pirms koncerta aģentūrai «Reuters» izteicās Dž. Maikla ilggadējais partneris Kenijs Gross.

Kā vēsta LETA un «Reuters», mūziķis izpildīja savus slavenākos hitus, neskopojās arī ar politiskiem komentāriem.

Dž. Maikls ir pārdevis 85 miljonus ierakstu kopiju visā pasaulē, saņēmis «Grammy» balvu un daudzkārt iekarojis topu virsotnes. Vēl pagājušajā gadā dziedātājs apgalvoja, ka vairs nenodarbosies ar popmūziku, taču nu 47 gadus vecais Džordžs devies turnejā «25 Live», atzīmējot 25 mūzikas biznesā pavadītos gadus. Kad vaicāts, kā viņš jūtas, uzsākot pirmo turneju pēc pārtraukuma, viņš atbildēja: «Ļoti sajūsmināts. Es tikai ceru, ka visiem tas patiks tik ļoti, kā es ceru. Esam ieguldījuši tajā daudz laika un pūļu, un es domāju, ka cilvēki būs sajūsmā.»

Savukārt par Barselonas izvēli tūres sākšanai Dž. Maikls sacīja: «Es zinu, ka cilvēki šeit ir ļoti jautri, un es gribēju atbraukt, kamēr šeit vēl ir silts.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu