Skolnieks ar nazi savainojis četrus klasesbiedrus (papildināta)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ventspils 1. ģimnāzijas 10. klases skolnieks otrdienas rītā, otrās mācību stundas laikā, ar nazi ievainojis četrus savus klasesbiedrus.

Kā portālu «Apollo» informēja Ventspils 1. ģimnāzijas direktore Pārsla Kopmane, skolnieks ieradies skolā otrās stundas laikā, ienācis klasē un uzbrucis klasesbiedriem. Viņam līdzi bija divi naži. Pēc incidenta puisis aizbēdzis no skolas.

Skolas darbinieki ziņojuši ātrajai medicīniskajai palīdzībai, policijai un skolēnu vecākiem. Cietušajiem sniegta nepieciešamā palīdzība. Ventspils pilsētas policijas pārvaldes darbiniekiem operatīvi rīkojoties, uzbrucējs ir aizturēts un atrodas policijas iecirknī, kur tiek nopratināts.

Klasē valda satraukums un arī bailes. Šīs klases skolēni otrdien ir atbrīvoti no mācībām. Trešdien ar cietušajiem skolēniem un vecākiem darbu sāks psihoterapeits.

Pēc Ventspils slimnīcas galvenā ārsta Gundara Daudzes vārdiem, cietušajiem ir virspusējas grieztas un durtas brūces, kas nerada briesmas viņu veselībai un dzīvībai. Pēc palīdzības sniegšanas visi cietušie atlaisti mājās.

Skolas direktore teica atzinīgus vārdus par bērnu vecākiem, kuri bijuši ļoti saprotoši. Viņa arī izteica šaubas, vai skolēnu drošību varētu pastiprināt policista atrašanās skolā. Šajā gadījumā vainīgais bija šīs skolas skolēns, kurš nekādas aizdomas neradīja. Skolas direktore portālam «Apollo» pastāstīja, ka skolēns mēdzis ilgu laiku pavadīt pie datora. Viņa puisi raksturoja kā klusu, noslēgtu un savrupu, ar vidējām sekmēm. Zēnu audzinājusi māte, Ventspils 1. ģimnāzijas skolotāja.

Speciālista viedoklis

Dace Blažēviča, Sociālo pakalpojumu aģentūras «Ģimenes krīzes centrs» psihoterapeite, valdes priekšsēdētāja: «Ambulatorā pieredze rāda, ka bērni ar agresivitāti un uzvedības grūtībām ir emocionālas vai fiziskas vardarbības upuri, viņiem ir problēmas ģimenē. Šādi bērni bieži ir emocionāli noslēgti un «nemanāmi», tikai pēc pēkšņas reakcijas var pateikt, ka ir problēmas. Patiesībā dusmu izvirdums ir reakcija. Nedomāju, ka datorspēles var radīt šādu agresiju, bet pastiprināt noteikti.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu