«Arsenāls» atskatās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Absolūts kases grāvējs šogad «Arsenālā» bija Metjū Bārnija filma «Ierobežojums zīmēšanai 9» (Matthew Barney «Drawing Restrant 9»). Pilnībā pārdotas biļetes uz seansu un papildu seansu. Abi kinoteātra «Rīga» Lielajā zālē. Filma, kurā spēlē pats Bārnijs un viņa sieva — islandiešu popdīva Bjorka.

Otrs — kārtējā «Arsenāla» sensācija: Jevgeņija Bauera «Mirstošais gulbis» (Krievija, 1916) — mēmā filma, kuras vienīgais seanss notika kinoteātra «Rīga» Lielajā zālē. Tā bija pirmizrāde Latvijā, un to apskaņoja «Arsenāla» draugi: Latvijas Nacionālās operas kora grupa (diriģents Aigars Merijs-Meri), Mārtiņš Zilberts (klavieres), Gidons Grīnbergs (vijole), Rihards Štrauss (čells) un Gunta Davidčuks (soprāns). Zāle bija pārpildīta, un publika sēdēja uz grīdas ejās.

Tiem, kas ieradās uz čehu filmu seansiem, bija iespēja laimēt divas aviobiļetes uz Karlovi Vari starptautisko kinofestivālu (sadarbībā ar «Čehu aviolīnijām» un Karlovi Vari festivālu), kas notiks nākamgad. Laimīgā ir Sandra Romberga (lidojums Rīga–Prāga–Rīga un brīvā apmeklējuma kartes uz filmu seansiem).

www.arsenals.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu