Makartnijs — ne tikai mūziķis, bet arī preču zīme

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no arhīva

Bijušais grupas «The Beatles» dalībnieks sers Pols Makartnijs iesniedzis pieprasījumu atzīt viņa uzvārdu par preču zīmi. Ja tā notiks, P. Makartnijs varēs ievērojami papildināt personīgo bagātību — tas viņam ir aktuāli, jo šķiršanās prāva no Hīteras Millsas var izmaksāt samērā dārgi.

Kā vēsta «Reuters», kompānija «MPL Communications Ltd.» (to P. Makartnijs nodibināja pēc «Bītlu» izjukšanas, lai kontrolētu, kā tiek ievērotas autortiesības viņa sarakstītajām un izpildītajām dziesmām) iepriekšējās nedēļas nogalē iesniegusi dokumentus Preču zīmju reģistrācijas pārvaldei, un tagad tie, kuriem ir iebildumi, piemēram, pret zeķbikšu «McCartney» parādīšanos pārdošanā, trīs mēnešu laikā var iesniegt savas pretenzijas.

Britu prese ironizē, ka viena no neapmierinātajām varētu būt modes māksliniece Stella Makartnija, taču, ja nopietni, — viņa ir sera Pola meita un gan jau visas iespējamās nesaskaņas ir atrisinātas un preču zīmes nepārklāsies.

Taču, jāatzīst, P. Makartnija plāni patiešām ir grandiozi — pieteikums liecina, ka viņa zīmols varētu tikt dots apģērbiem (ieskaitot sporta apģērbus un peldkostīmus), apaviem, cepurēm un lakatiem. Nav nekāds pārsteigums, ka sers Pols, kas jau labu laiku ir pārliecināts veģetārietis, vēlas savā vārdā nosaukt arī veģetārus ēdienus, taču dīvainā kārtā pieteikumā rakstīts, ka «McCartney» preču zīme tiks izmantota arī gaļas ēdienu ražošanā. Intervijā «The Guardian» P. Makartnija pārstāvis gan skaidrojis, ka tas ir taktisks solis, lai neļautu «iespējamiem konkurentiem ar Makartnija vārdu izlaist preces, kuru lietošanu viņš pats neatbalsta».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu