Elektrībai tarifi celsies no marta, bet gāzei — no maija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārmaiņas gāzes tarifos varētu stāties spēkā 2007. gada 1. maijā, bet elektroenerģijas tarifos — 1. martā. Tā intervijā laikrakstam «Dienas Bizness» norāda Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes priekšsēdētāja Valentīna Andrējeva.

SPRK vadītāja apstiprina, ka «Latvijas gāzes» (LG) iesniegtais tarifu projekts, kurā no nākamā gada 1. janvāra prasīts dabasgāzes tarifus palielināt par vairāk nekā 30%, noteikti nestāsies spēkā šajā datumā. «Šķiet, ka runa var būt par nākamā gada 1. maiju,» uzsver Andrējeva. LG vienotajā regulatorā nav iesniegusi līgumu ar «Gazprom», kas nozīmē, ka nav iesniegti visi dokumenti un projekts tiks «viennozīmīgi noraidīts». «Kamēr es neredzu visus dokuments, kas apliecinātu, ka tiešām tarifi būtu jāpalielina par vairāk nekā 30%, es neredzu pamatojumu to darīt,» skaidro SPRK vadītāja. Dabasgāzes kompānijai tiks prasīts arī par investīciju projektiem, plānoto peļņu, valūtas kursiem un mazuta cenām. Tai pašā laikā Andrējeva akcentē, ka LG veic lielu darbu, katru gadu runājot ar «Gazprom» par tarifiem. Patlaban Latvijā ir zemākas gāzes cenas salīdzinājumā ar Rietumeiropu.

Savukārt ar «Latvenergo» SPRK plāno runāt, lai elektroenerģijas tarifu pieaugums, kas būs virs 10%, nenotiktu ar 2007. gada 1. janvāri. «Latvenergo» tarifu izmaiņas varētu stāties spēkā 1. martā. «Latvenergo», lai arī tas ir valstij piederošs uzņēmums, nav pienākums domāt par inflāciju. Tai jādomā par savu attīstību un savām cenām, uzsver Andrējeva. «Domāju, ka situācija «Latvenergo» ir diezgan kritiska. Uzņēmumam jānosaka pamatoti tarifi, lai tas varētu dzīvot, strādāt, attīstīties,» akcentē SPRK vadītāja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu