Līgatnes dabas takām jauns iemītnieks - alnis Jusis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://cesis.pilseta24.lv

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas taku iemītniekiem šajā pavasarī pievienojies jauns dzīvnieks - alnis Jusis, informēja Dabas aizsardzības pārvaldē.

Gandrīz gadu vecais aļņu puika Līgatnē ieradies no Somijas Ahtari zooloģiskā dārza un pirms parādīšanās apmeklētājiem mēnesi pavadījis karantīnā. Pirmo reizi publikai viņš parādījies pagājušās nedēļas nogalē.

Alnis Jusis pagaidām būs vienīgais vīriešu dzimtes pārstāvis starp piecām aļņu meitenēm.

Zvērkopji jau paspējuši novērot, ka Jusis ir nosvērts, nav bailīgs. Lai gan aļņus nebrīvē turēt esot ļoti sarežģīti, Līgatnes dabas takās tiem ir izdevies veiksmīgi iedzīvoties, un ir arī radīti pēcnācēji. Zvērkopji cer, ka arī Jusis nākotnē parūpēsies par pēcnācēju radīšanu.

Līgatnes dabas takas izveidotas 1975.gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas zīdītājdzīvnieku sugām un, uzkāpjot skatu tornī, ar Gaujas senlejas dabas daudzveidību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu