Izdots grupas «bet bet» albums «Palmas zaļo vienmēr»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien iznācis grupas «bet bet» sestais studijas albums «Palmas zaļo vienmēr».

Līdz šim izdotas divas labāko dziesmu izlases un seši studijas albumi. Jaunākais albums -«Palmas zaļo vienmēr» - ierakstīts 2006. gadā Siguldas studijā «SSS» kopā ar studijas režisoru Gintu Solu. Jaunajā albumā ir 12 dziesmas, kuras ir rūpīgi atlasītas no pavisam 17 ierakstītām dziesmām. Visas, izņemot vienu, ir pašu grupas dalībnieku komponētas dziesmas. Šajā albumā līdzās Zigfrīdam Muktupāvelam pa vienai dziesmai ir iedziedājuši arī grupas ģitārists Uģis Tirzītis («Mēmais kino») un bundzinieks Guntars Račs («Uz jauno krastu»).

Radiostacijās jau dzirdētas dziesmas «Nekādu problēmu», «Sāksim visu no jauna», «Kaktuss» un albuma tituldziesma «Palmas zaļo vienmēr». Kā pēdējā albumā ir iekļauta arī populārā amerikāņu dziesminieka Henka Viljamsa dziesma «Džambulaja», kuru savulaik latviskojis dzejnieks Alfrēds Krūklis. Lai arī šāda versija Latvijā skan jau vairāk kā 20 gadus, pirms iekļaut to savā albumā, grupa veikusi saskaņošanu ar komponista izdevniecību «Sony Music» par šādas versijas ierakstīšanu.

Albuma nosaukums un tituldziesma radies domājot par Ventas Vīgantes pagājušā gadsimta piecdesmito gadu lugu «Palmas zaļo vienmēr».

Šajā albumā basģitāru iespēlējis grupas jaunākais dalībnieks Andris Alviķis, kurš astoņdesmitajos gados jau sadarbojies ar grupas «bet bet» bundzinieku Guntaru Raču, dibinot toreiz abu mūziķu pirmo grupu «Liepājas trio». Vēlāk Alviķis muzicējis grupās «Zvaigznīte», «Vecās mājas», «Salve» un sadarbojies ar Ainaru Mielavu un daudziem citiem pazīstamiem mūziķiem. Šobrīd viņš ir viens no «Liepājas brāļu» pamatsastāva.

Guntars Račs: «Domāju, ka «Palmas..» ir viens no labākajiem albumiem mūsu 15 gadus garajā grupas vēsturē. Lietojām tikai dzīvos instrumentus, atteicāmies no bungu cilpām un «sempliem» un ar dažādiem paņēmieniem studijā panācām maksimāli reālu un gandrīz koncertu skanējumam līdzīgu un dzīvu ieraksta skanējumu. Paldies arī mūsu vecajam kolēģim Gintam Solam par to!»

«Kad bijām ar Zigfrīdu Brazīlijā, iegādājos tur mazu ģitārīti, kas pie mums ir pazīstama ar nosaukumu «ukelele». Tā lieti noderēja vairāku dziesmu ierakstos. Neatkārtojams skanējums!» ir pārliecināts Uģis Tirzītis.

Grupa «bet bet» pastāv jau piecpadsmit gadus un ir dibināta 1991. gada pavasarī, apvienojoties dalībniekiem no grupām «Jauns Mēness» un «Zodiaks».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu