Nosoda ministru slepeno sevis prēmēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lēmuma pieņemšanu par Ministru kabineta locekļu prēmēšanu slēgtā valdības sēdē negatīvi vērtē sabiedriskās politikas centra «Providus» un sabiedrības par atklātību «Delna» eksperti.

<font size="2">Ministri slēgtā sēdē nolēmuši sevi prēmēt mēnešalgas apmērā</font>

«Providus» eksperte Iveta Kažoka atzina, ka algas, pensijas un prēmijas valdībai vienmēr ir bijis neērts «sirdsapziņas» jautājums un parasti nav vēlēšanās šādiem jautājumiem pievērst uzmanību. Taču šim procesam jābūt atklātam. «Ja prēmijas tiek piešķirtas par labiem darbiem un šis lēmums tiek pieņemts slēgtā sēdē, šāda situācija liek apšaubīt labos darbos,» sacīja Kažoka.

Viņasprāt, zīmīgs ir fakts, ka prēmijas piešķirtas īsi pēc vēlēšanām. Ja šāds solis būtu izdarīts pirms vēlēšanām, tas izsauktu asu sabiedrības reakciju. Eksperte uzskata, ka lēmumam par prēmiju piešķiršanu bija jātop atklātā sēdē. «Nav saprotams, pēc kādiem principiem valdība sasauc slēgtas sēdes. Šis jautājums neatbilst nevienai no kategorijām, par kuru lemšanu rīko slēgtas sēdes,» teica Kažoka.

Līdzīgās domās ir arī «Delnas» eksperte Līga Stafecka. Viņa uzskata, ka valdībai būtu jāpaskaidro sabiedrībai, kas tie ir par labajiem darbiem, par ko piešķirtas prēmijas. «Ja ir pietiekams pamatojums prēmēšanai, nav vajadzības par to lemt slēgtā sēdē,» uzskata Stafecka.

Valdības locekļi pirms pusotras nedēļas, atbalstot Ministru prezidenta Aigara Kalvīša (TP) priekšlikumu, slēgtā sēdē nolēmuši sev piešķirt prēmijas mēnešalgas apmērā. Prēmijas valdības vadītājs ierosinājis izmaksāt, novērtējot kolēģu veikumu valdības darbā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu