Ministri izvairīgi komentē sev slepeni piešķirtās prēmijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministri izvairīgi komentē pirms pusotras nedēļas Ministru kabineta sēdes slēgtajā daļā lemto par prēmiju izmaksāšanu valdības locekļiem. Daži sakās neko par to nezinot, daži atsakās sniegt komentārus.

<font size="2">Nosoda ministru slepeno sevis prēmēšanu</font>

Vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) apgalvoja, ka nevienā valdības sēdē par prēmiju piešķiršanu ministriem nav lemts un viņš par šādām prēmijām neesot informēts. «Tādā gadījumā sēde bijusi ļoti slepena, jo es neko tādu neesmu dzirdējis,» teica Vējonis.

Savukārt labklājības ministre Dagnija Staķe (ZZS) teica, ka valdības sēdes laikā bijusi «aizrāvusies sarunā» ar zemkopības ministru Mārtiņu Rozi (ZZS), tādēļ aicinājumu balsot viņa nav dzirdējusi. Ministre teica, ka premjers uzskatījis par pareizu piešķirt šādu prēmiju, taču «es neraudātu, ja šī prēmija netiktu piešķirta.»

Ārlietu ministrs Artis Pabriks (TP) sacīja, ka prēmiju piešķiršana ir atkarīga no Valsts kancelejas un premjerministra Aigara Kalvīša (TP). Pabriks sacīja, ka valdības locekļi prēmijas paši sev nepiešķirot.

Aizsardzības ministrs Atis Slakteris (TP) valdības slēgtās sēdes saturu nekomentēs, sacīja Aizsardzības ministrijas (AM) Sabiedrisko attiecību departamenta Preses nodaļas vadītājs Kaspars Odiņš.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Māris Kučinskis (TP) teica, ka uztver prēmiju kā Ministru prezidenta pateicību ministriem par labu darbu. «Ir patīkami, ka premjers atzinīgi novērtē ministru darbu, jo pārējie par valdības darbu parasti tikai zākājas,» teica Kučinskis. Pēc viņa domām, nav nekā nosodāma, ja reizi gadā ministriem tiek piešķirtas prēmijas, vienīgi slikti, ka tas tika nolemts valdības sēdes slēgtajā daļā.

Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš (TP) intervijā Latvijas Radio atzina, ka atbalstījis premjera ierosinājumu par prēmiju maksāšanu ministriem, jo uzskata, ka ir labi strādājis. Līdzīgu nostāju radio pauda arī iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars (LPP), kurš uzskata, ka valdība ir strādājusi veiksmīgi.

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele sacīja, ka sēdē nav piedalījusies, jo atradās komandējumā.

Kultūras ministre Helēna Demakova (TP) viedokli par ministriem piešķirtajām prēmijām neizdevās noskaidrot, jo ne ar ministri, ne viņas pārstāvjiem nebija iespējams sazināties.

Ekonomikas ministrs Aigars Štokenbergs (TP) atrodas darba vizītē Itālijā un viņa viedokli arī neizdevās uzzināt.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ievāks papildus informāciju un pārbaudīs, kādā formā lēmums pieņemts un uz kādiem normatīvajiem aktiem balstīts, informēja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

Valdības locekļi slēgtā sēdē pirms pusotras nedēļas atbalstīja Ministru prezidenta Kalvīša priekšlikumu par prēmiju piešķiršanu mēnešalgas apmērā. Prēmijas valdības vadītājs ierosinājis izmaksāt, novērtējot kolēģu veikumu valdības darbā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu