«Gotan Project» & «Lunatico»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Pagājušajā nedēļā leģendārais «Gotan Project» albuma «Lunatico» tūres ietvaros sniedza koncertu «Sapņu fabrikā».

Nenoliedzami, «Gotan Project» koncerts Latvijā bija gaidīts. Salīdzinot ar iepriekšējo koncertu pirms trim gadiem Operā, apstākļi šoreiz ļoti atšķīrās. «Sapņu fabrikā», kājās stāvot, varbūt pat labāk varēja sajust ritmu, skaņu un balss tembru, tajā pašā laikā tas traucēja baudīt uzstāšanos. Īpaši, ja gadījuma pēc neesat padevies augumā un ticis pietiekami tuvu pie skatuves.

«Sapņu fabriku» piepildīja ļoti dažāda publika — par to gan nebūtu ko brīnīties, jo mākslinieki spēj uzrunāt atšķirīgas interešu grupas. Klausītāji «Gotan Project» sveica ar ovācijām. Koncerta laikā publika aizvien vairāk iekarsa, tuvojoties savdabīgai mūzikas un dejas ekstāzei. Pārpildītajā zālē pāri pat pamanījās dejot tango, ļaujoties mūzikas valdzinājumam.

Mākslinieki pārsvarā prezentēja savu albumu «Lunatico». Tika atskaņotas gan labi zināmās «Santa Maria», «Queremos Paz», «Epocha», «Differente», «Lunatico» (albuma tituldziesma), gan arī darbi, kas nav iekļauti nevienā no albumiem. «Gotan Project» raksturīgas arī kaverversijas — šoreiz Maikla Džeksona dziesmai «Billy Jean» un «ABBA» «Money, money, money».

Skaņa bija kvalitatīva. Gan vijoles, gan balss plūda brīvi, skaidri un nepārspējami patīkami. Arī publika tā vietā, lai meklētu pazīstamus vārdus sev svešā valodā skanošajos dziesmu tekstos, šoreiz koncentrējās uz pašu mūziku. Desmit mūziķu komanda bija tērpusies baltos tērpos, kompozīciju starplaikos tos it sevišķi izcēla sarkanais fons. Krāsas bija pārsteigums, kas raksturīgs tieši albuma «Lunatico» tūrei, jo «Gotan Project» mūziķi vairāk pazīstami kā melnās krāsas cienītāji. Dziesmas pavadīja video projekcijas uz liela ekrāna — kas attēloja ķermeņus, kuri lēni kustējās ritmā, un abstraktus objektus dažādām krāsām un sajūtām. Mijoties elektronikai, hiphopam, tango, popam un citiem mūzikas stiliem, nepazuda kopējā koncerta sajūta, kas ritmiski iešūpoja ķermeni un prātu. Publikas atsaucība bija pārsteidzoša, lai gan daļu klausītāju nekas nespēja atturēt no došanās uz ģērbtuvēm tūlīt pēc pirmās «Gotan Project» atvadīšanās.

Koncertu var raksturot kā patīkamu atslodzi pēc darba dienas, atpūtu no politiskajām kaislībām un profesionālu iepriecinājumu tiem, kam patīk mūzika: gan tango, gan elektronika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu