Valsts kancelejā un premjera birojā prēmijās izmaksā 43 315 latu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts kancelejas un Ministru prezidenta biroja darbiniekiem ar Valsts kancelejas direktores Guntas Veismanes 11.oktobra rīkojumu prēmijas izmaksāti 43 315 lati.

Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds informēja, ka rīkojums piešķirt prēmijas izdots saskaņā ar valdības noteikumiem. Prēmijas Valsts kancelejas un premjera biroja darbiniekiem izmaksātas par labiem darba rezultātiem.

Prēmijas esot vidēji mēnešalgas apjomā, tomēr katram darbiniekam piešķirtā summa aprēķināta, izvērtējot padarīto. Kopumā prēmijās izmaksāti 15% no šogad plānotā atalgojuma fonda, kā arī 8% no ietaupītajiem līdzekļiem.

Valsts kancelejā, tai skaitā premjera birojā ir 170 štata vietas.

Prēmijas mēnešalgas apjomā saņēmuši arī valdības locekļi. Prēmijas izmaksāt ierosinājis valdības vadītājs Aigars Kalvītis (TP), novērtējot kolēģu veikumu valdības darbā.

Saskaņā ar valdības noteikumiem Ministru prezidenta alga ir 2162 lati pirms nodokļu nomaksas jeb 1491 lats pēc nodokļu nomaksas. Ministru algas pirms nodokļu nomaksas ir 1944 lati jeb 1342 lati pēc nodokļu nomaksas. Tā prēmijām tiks tērēti vairāk nekā 35 000 latu.

Pēc 9.Saeimas vēlēšanām mainoties valdībai, tie valdības locekļi, kuri nebūs pārstāvēti nākamajā Ministru kabinetā, atalgojumu saņems vēl trīs mēnešus pēc amata pienākumu izbeigšanās, paredz Ministru kabineta iekārtas likums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu