Latvijas visvairāk meklētie noziedznieki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Latvijas visvairāk meklēto personu saraksta ailītes aizņem cilvēku vārdi, kuri saistāmi ar smagiem noziegumiem — slepkavībām, slepkavību mēģinājumiem un laupīšanām —, kā arī ar narkotiku tirdzniecību.

Visvairāk meklēto noziedznieku saraksts izveidots, ņemot vērā noziedzīgo nodarījumu smagumu, un periodiski tas tiek atjaunots. Lai gan daļa visvairāk meklēto noziedznieku, visticamāk, jau vairākus gadus mīt ārpus Latvijas, policija joprojām lūdz atsaukties tos, kam ir jebkāda informācija par sarakstā minētajām personām.

1986. gada 13. martā dzimušais Artjoms Baharevičs ir visu laiku jaunākais Latvijas visvairāk meklēto noziedznieku saraksta dalībnieks. Jauneklis apsūdzēts par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu lielā apmērā. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, Baharevičs, iespējams, atrodas ārzemēs. Ja jūsu rīcībā ir kādas ziņas par Bahareviča iespējamo atrašanās vietu, zvaniet Daugavpils policijai pa tālruņa numuriem 5403310 vai 5403302 vai arī griezieties tuvākajā policijā iestādē.

Savukārt bijušais motokluba «Brīvie vanagi» prezidents Vilnis Gavars ir vecākais starp visvairāk meklētajiem Latvijas noziedzniekiem. 1956. gadā dzimušais vīrietis apsūdzēts par narkotiku neatļautu realizēšanu un glabāšanu lielā apmērā. Policija 2001. gadā Gavara mājās Rīgas rajona Stopiņu pagastā atrada kilogramu kokaīna, trīs kilogramus amfetamīna koncentrāta un 100 gramus marihuānas. Vīrietis ir 208 centimetrus garš, sportiskas miesas būves, uz ķermeņa ir vairāki tetovējumi. Gavars runā latviešu un krievu valodā bez akcenta. Visiem, kuru rīcībā ir informācija par Gavara iespējamo atrašanās vietu, lūgums ziņot policijai pa tālruni 7086680 vai 02. Iespējams, kopā ar Gavaru ir viņa 20 gadus jaunāka draudzene Jevgēnija Portnova.

1985. gadā dzimušo Vadimu Kabašniju policija meklē, jo viņš izdarījis slepkavību pastiprinošos apstākļos, kā arī par aukstā ieroča neatļautu izgatavošanu, nēsāšanu, pārsūtīšanu un realizāciju. Kabašnijs no izmeklēšanas izvairās. Policijas darbinieki uzskata, ka viņš joprojām atrodas Latvijā, tāpēc visiem, kuru rīcībā ir informācija par Kabašnija atrašanās vietu, lūgums ziņot policijai pa tālruņiem 7086629 vai 02.

Arī par slepkavības izdarīšanu vainu pastiprinošos apstākļos policija meklē Oganesu Martirosjanu, kas izvairās no izmeklēšanas. Pēc policijas domām, 1968. gadā dzimušais Martirosjans pametis Latviju jau pirms ilgāka laika. Ja kāda rīcībā ir izmeklēšanai noderīga informācija, policija lūdz zvanīt pa tālruņiem 7219789 vai 7219702.

Igoru Nagorniju policija meklē kopš 1996. gada 11. janvāra. 1963. gadā dzimušais Nagornijs apsūdzēts par trīs personu tīšu slepkavību. Viņš ir 185 centimetrus garš, kalsns gaišmatis. Mati pieres apvidū atkāpušies, var nēsāt ūsas. Policija pieļauj varbūtību, ka Nagornijs jau sen vērsies pie plastikas ķirurgiem un ar viņu palīdzību mainījis ārieni, kā arī izgatavojis viltotus dokumentus. Līdz ar to nav zināms ne tas, kā viņu sauc, ne arī, kā viņš izskatās, ne, protams, kur atrodas. Iespējams, par slepkavībām apsūdzētais vīrietis atrodas ārpus Latvijas. Ja jūsu rīcībā ir kādas ziņas par Nagornija iespējamo atrašanās vietu, policija lūdz zvanīt 02 vai vērsties tuvākajā teritoriālajā policijas iestādē.

1977. gadā dzimušo Romānu Škilu policija meklē par Krimināllikuma 176. panta 2. daļā minēto noziedzīgo nodarījumu — laupīšanu, kas izdarīta personu grupā. Škila no izmeklēšanas izvairās, visticamāk, viņš atrodas Rietumeiropā. Visiem, kas varētu sniegt ziņas par Romāna Škilas iespējamo atrašanās vietu vai citādi palīdzēt to noskaidrot, lūgums ziņot policijai pa tālruni 7086680 vai 02.

Talsu policija meklē 1969. gadā dzimušo Māri Veinbergu, kas 2003. gada vasarā aizbēga no Liepājas psihoneiroloģiskās slimnīcas, kur viņš bija ievietots pēc tam, kad Talsu rajona mežā ar Otrā pasaules kara laiku automātu bija sašāvis vairākus medniekus un mežzini. Pret viņu ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 117. panta 3. daļas un 15. panta 4. daļas par slepkavības mēģinājumu pastiprinošos apstākļos. Veinbergs ir aptuveni 185 centimetrus garš, vidējas miesas būves. Viņam ir īsi, taisni, tumši mati, iegarena seja, biezas uzacis, brūnas acis un mazs, uzrauts deguns. Veinberga sevišķas pazīmes — kreisajā rokā šauta brūce, var būt ar kustību traucējumiem. Visus, kuru rīcībā ir informācija par Māra Veinberga iespējamo atrašanās vietu, policija lūdz ziņot pa tālruni 3202700, 3202733 vai 02.

Viens no pēdējo gadu Latvijas visvairāk meklētajiem noziedzniekiem ir Ernests Žilde. Policija viņu tur aizdomās par divu slepkavību izdarīšanu, arī par Valsts ieņēmumu dienesta Ludzas pārvaldes priekšnieka Vjačeslava Liscova nonāvēšanu, par slepkavības mēģinājumu un  laupīšanu grupā, kas saistīta ar vardarbību. 1976. gadā dzimušajam vīrietim ir vairāki tetovējumi, kas atvieglina viņa atpazīšanu: uz kreisās kājas potītes tetovējums zirnekļa veidā, uz kreisā pleca  tetovējums — velns ar ragiem, uz labā pleca uztetovēta nāve ar sarkanu kapuci, kurai rokās ģitāra un izkapts. Žilde ir 190 centimetru garš, drukns, viņš bez akcenta runā krievu valodā, ir neliels runas defekts. Policija uzskata, ka Žilde izmanto pasi ar citas personas vārdu ar pārlīmētu fotogrāfiju vai mainītiem personas datiem. Ja jums ir zināma  Ernesta Žildes atrašanās vieta, policija lūdz zvanīt pa tālruņiem 7075305, 9264833 vai 02.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu