Stabilāka valdība būtu, ja tajā strādātu četras partijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Stabilāka nākamā valdība būtu, ja tajā strādātu četras partijas. «Ir ļoti grūti nodrošināt stabilitāti, ja valdībai ir tikai 51 balss,» uzskata triju partiju izvirzītais Ministru prezidenta amata kandidāts Aigars Kalvītis (TP).

Viņš norādīja, ka pašlaik vēl nav lemts par ceturtā partnera pieaicināšanu un, visticamāk, šādas sarunas notiks, kad Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga būs nosaukusi premjerministra amata kandidātu.

Nākamās valdības kodolu veidojošās partijas — Tautas partija (TP), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Latvijas Pirmās partijas un «Latvijas ceļa» (LPP/LC) vēlēšanu apvienība — pirmdien iecerēja pabeigt darbu pie valdības deklarācijas projekta. Iepriekš partiju pārstāvji vienojās, ka galvenais uzdevums nākamās valdības darbam būs dzīves kvalitātes līmeņa paaugstināšana visā Latvijā.

TP, ZZS un LPP/LC, kam jaunajā Saeimā kopā būs 51 vieta, ir paziņojušas, ka turpinās veidot valdošās koalīcijas kodolu, par savu premjera amata kandidātu izvirzot līdzšinējo valdības galvu Aigaru Kalvīti (TP). Partijas arī sāka sarunas ar TB/LNNK un JL par ceturtā koalīcijas partnera piesaistīšanu, taču, tā kā šajā jautājumā koalīcijā nav vienprātības, pašlaik sarunas ir pārtrauktas, lai darbu koncentrētu uz jaunās valdības deklarācijas izstrādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu