TB/LNNK var tikt pie ekonomikas un tieslietu ministra amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Piektdien jauno valdību veidojošās koalīcijas partijas — Tautas partija (TP), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kā arī Latvijas Pirmās partijas un «Latvijas ceļa» apvienība — uz sarunām aicinājušas apvienību «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK), lai runātu par iespējamo sadarbību koalīcijā.

Ja TB/LNNK tiks iekļauta darbam nākamajā valdībā, tā būs konstruktīva partnere, sacīja partijas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats. TB/LNNK sarunās ar potenciālajiem koalīcijas partneriem neizvirzīšot savus nosacījumus, bet gaidīšot, kādi būs piedāvājumi par darbu valdībā. «Es ļoti ceru, ka tā nebūs saruna «trīs partijas plus viena», bet ka mēs varētu būt vienoti,» sacīja Grīnblats.

Pēc neoficiālas informācijas, «tēvzemieši» nākamajā valdībā varētu saņemt ekonomikas un tieslietu ministra amatu.

TB/LNNK vadība lūgusi Eiropas Parlamenta deputātu Robertu Zīli (TB/LNNK) izlemt, vai viņš būtu gatavs nākamajā valdībā ieņemt ekonomikas ministra amatu. TB/LNNK esot arī otrs kandidāts uz ekonomikas ministra amatu — Jelgavas Domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Strods.

Tieslietu ministra amatam TB/LNNK varētu virzīt advokātu Gaidi Bērziņu. Iepriekš neoficiāli izskanējis, ka TB/LNNK varētu atvēlēt reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra amatu. Šim amatam «tēvzemieši» varētu virzīt 9. Saeimas deputātu Gunāru Laicānu, kura kandidatūra premjeram Aigaram Kalvītim (TP) gan nešķietot pieņemama.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu