«Iļģus» Rīgā iesildīs Sanktpēterburgas folkgrupa «Reelroad»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1. decembrī Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā notiekošo grupas «Iļģi» 25 gadu jubilejas Latvijas tūres koncertu iesildīs Sanktpēterburgas folkgrupa «Reelroad».

Grupa «Reelroad» dibināta 1999. gadā Sanktpēterburgā un pirmo koncertu spēlēja 2000. gada 9. janvārī Pēterburgas klubā «Шалтай-Болтай», kas pēcāk kļuva par grupas pastāvīgu uzstāšanās vietu. Kopš grupas dibināšanas brīža «Reelroad» ir piedalījušies visos lielākajos folkmūzikas pasākumos Sanktpēterburgā.
Grupu ne tik daudz interesē autentiska folklora, cik mūsdienīgs tautas melodiju skanējums, kas tiek panākts vienīgi ar tradicionālajiem mūzikas instrumentiem. Grupas stilu Reelroad paši definē kā dejojama tautas mūzika. Grupas repertuārā bez īru un skotu tautas melodijām ir arī bretoniešu, galīciešu, latviešu, somu un krievu melodijas.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc «Reelroad» nodarbojas tieši ar folkmūziku, grupas līderis Ļeša Belkins atbild: «Tas ir ļoti jautrs jautājums. Tāpēc, ka tas mums ļoti patīk. Tautas mūzika ir dabiska un kolorīta, tā ir dzīva un interesanta, to ir jautri spēlēt.» Turpinot Belkins stāsta, ka atskatoties uz folkmūzikas vēsturi un tagadējo «vietu», ir pilnīgi skaidrs, ka tās pastāvēšanai ir perspektīvas līdzās citiem mūzikas stiliem. «Folkmūzika kļūs arvien labāka un labāka – tas ir viņas lielākais pārsvars pār citu mūziku, jo tautas melodijas ir izturējušas laika pārbaudījumu un tās pastāvēšanas laikā viss liekais jau ir ticis atmests.» Jautāts par to, kā top «Reelroad» mūzika, Belkins stāsta: «Avoti ir visdažādākie – notis, jaunas melodijas parāda draugi, ceļojot, klausoties citus izpildītājus». «Reelroad» mūzika top tā, lai to būtu interesanti klausīties, kas tiek panākts, veidojot interesantus aranžējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu