Cerīgi vērtē Godmani iekšlietu ministra amatā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pieredzējušais politiķis Ivars Godmanis (LPP/LC) varētu būt labs iekšlietu ministrs, ja saglabās stingru nostāju lēmumu pieņemšanā, bet pirms to pieņemšanas konsultēsies ar nozarē strādājošajiem. Šādu viedokli pauda Neatkarīgās policijas arodbiedrības valdes loceklis Andrejs Melnalksnis.

Viņš Godmani raksturoja kā «vienu no godīgākajiem, kas spēja strādāt neatkarības atjaunošanas pirmsākumā». Godmaņa laikā netika sagrauta toreizējā milicijas sistēma un tajā palika iepriekš strādājušie profesionāļi, piebilda Melnalksnis.

Patlaban policija nonākusi ļoti bēdīgā stāvoklī un to vajag atjaunot. Kā iespējamo risinājumu darbinieku trūkumam Melnalksnis ierosināja ļaut strādāt pensionētajiem policistiem uz brīvlīguma pamata. «Pensionēta policista vecums ir tikai 50 gadi, un viņiem ir liela darba pieredze,» sacīja policijas arodbiedrības pārstāvis.

Jaunās valdības iekšlietu ministra amatam virzīs Ivaru Godmani (LPP/LC). Godmanis ir dzimis 1951.gadā. 1990.gadā politiķis tika ievēlēts par pirmo Latvijas Ministru padomes priekšsēdētāju pēc neatkarības atjaunošanas. Šo amatu Godmanis ieņēma līdz 1993.gadam.

1993.gadā, kandidējot no Latvijas Tautas frontes saraksta, Godmanis neiekļuva 5.Saeimā. 1998.gadā Godmanis tika ievēlēts 7.Saeimā no «Latvijas ceļa» saraksta un Viļa Krištopana valdībā bija finanšu ministrs, bet 8.Saeimā pieredzējušais politiķis atkal neiekļuva.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu