Kargins pievēršas aktiermākslai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/T.Kalniņš

Valērijs Kargins filmējas Žaklīnas Cinovskas seriālā.

Žaklīna aktieriem nekad nesaka: tu slikti nospēlēji! Ja arī nav īpaši izcili, aicina vēl un vēl filmēt attiecīgo epizodi, sakot: bija labi, bet pamēģināsim vēlreiz. «Bet Valērijs! Viņš bija lielisks,» vēlreiz apliecina Žaklīna, piebilzdama, ka nav bijusi vajadzība neskaitāmas reizes stāstīt, kāds ir epizožu mesidžs, Kargins visu sapratis uzreiz. «Valērijam gan šķita, ka es viņam glaimoju, teikdama, ka viņš spēlē ļoti labi,» smaida Žaklīna. «Jo viņam taču daudzi glaimo. Bet viņa tipāžs — profesors — bija atbilstošs, un Valērijam nebija grūti to nospēlēt. Viņam tika likts arī īsts kino grims, un filmēšana notika apmēram trīs stundas. Man šķiet, ka Valērijam patika filmēties, un viņam tas sanāca dabiski.»

Žaklīna zina, ka aktieriem nedrīkst radīt stresu un ka filmēšanās procesam jānorit bez saspringuma. «Mums ir profesionāla komanda,» viņa teic. Interesanti, ka itin visi neprofesionālie aktieri, kurus režisore aicināja piedalīties filmas tapšanā, iztikuši bez lampu drudža, tāpēc radīti atmiņā paliekoši tēli. Tāds bija Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs, kas kādā epizodē spēlēja vienas varones tēvu, kuram nācās mierināt savu pieaugušo meitu. «Man pašam tikko bija līdzīgas sarunas ar savu meitu,» Leonīds smiedamies skaidroja savu labo «iekrišanu» lomā, «tā ka man nav grūti izprast savas lomas mērķi un nozīmi». Visvairāk gan esot stresojis Jānis Peters, kas spēlējis seksopatologu. Tomēr rezultāts sanācis lielisks.

Atgādināsim, ka novembra beigās Latvijas TV skatītājiem būs iespēja sākt skatīties Žaklīnas Cinovskas režisēto TV seriālu «Prāts vai instinkts» (scenārija autore ir Elita Veidemane). Tas būs aizraujošs stāsts par piecām jaunām sievietēm, kas mēģina atrast savu īsto vīrieti, izejot cauri daudzām dramatiskām un komiskām situācijām. «Viss būs kā dzīvē,» smejas Žaklīna. «Varēsim raudāt un smieties. Bet tas, ka galvenās varones ir sievietes, nenozīmē, ka mēs noniecināsim vīriešus — gan pipari, gan medus tiks visiem!»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu